Categorized | Social

Mai mulţi poliţişti pe străzile din Oradea, de Rusalii

Peste 650 de poliţişti bihoreni acţionează pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile)

Pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor să fie petrecută într-un climat de linişte, ordine şi siguranţă în Judeţul Bihor, în perioada 22 – 24 iunie a.c., 680 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor acţiona pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

În toată această perioadă, pentru asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă  publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii, poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, în echipe mixte, alături de forţele de ordine publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, urmând a fi efectuate controale în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural.

Poliţiştii bihoreni vor acorda o deosebită atenţie locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci etc., pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.

La bisericile şi lăcaşele de cult bihorene se vor desfăşura şi în acest an slujbe şi ceremonii religioase, poliţiştii bihoreni urmând să acţioneze în patrule mixte pentru a se asigura menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă de orice fel, a tâlhăriilor, furturilor din buzunare şi actelor de profanare a locurilor de cult.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite., la sediul I.P.J. Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie formată din poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Mai mulţi poliţişti pe străzile din Oradea, de Rusalii”

  1. ICANSEE | Camere de supraveghere spune:

    Mai des actiuni de genul, si sa vezi atunci ce disciplinati vom fi cu totii! La noi nu merge decat cu bata, nu merge de vorba buna!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult