Categorized | Social

96,78% dintre elevii înscrişi au dat marţi prima probă la Evaluare Naţională

Primul examen serios al vieţii pentru absolvenţii de clasa a VIII-a avut loc marţi, 25 iunie 2013, în şcolile din toată ţara. În Bihor, din cei 5.028 de elevi care s-au înscris la examen au participat 4.866, înregistrându-se o prezenţă de 96,78%.

Examenul a început la ora 9.00, elevii fiind supravegheaţi cu camere de luat vederi.

„În acest an s-au înscris 5.028 de elevi din care la proba de limba şi literatura română au fost prezenţi 4.866. 162 de elevi au fost absenţi, înregistrându-se un procent de prezenţă de 96,78%.

Niciun elev nu a fost eliminat din examen.”

a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean.

După prima probă, cea scrisă la limba şi literatura română, miercuri, 26 iunie, va avea loc examenul la limba şi literatura maternă.

Pe 27 iunie va avea loc cea mai grea probă, cea scrisă la matematică, primele rezultate urmând a se afişa pe 29 iunie (până la ora 16.00).

În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, se vor putea depune contestaţii, acestea urmând a fi analizate în perioada 30 iunie – 2 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 3 iulie.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult