Categorized | Social

Studenţii orădeni se perfecţionează la o şcoală de vară în Debrecen

În perioada 26 – 28 iunie, la Debrecen, va avea loc o şcoala de vară în cadrul căreia studenţii Universităţii din Oradea vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la instituţii din România şi Ungaria.

Posibilitate de perfecţionare pentru studenţii Universităţii din Oradea. Împreună cu cei de la Universitatea din Debrecen, aceştia vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la Universtăţile din Debrecen şi Oradea, dar şi de la alte instituţii academice sau de cercetare din România şi Ungaria, cum sunt Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta şi Centrul de Cercetare in Medicina Experimentală al Academiei de Ştiinţe din Budapesta.

Tematica abordată include subiecte din domeniul neuroştiinţelor moleculare, al electrofiziologiei celulare şi al neuroştiinţelor cognitive.

De asemenea, programul include sesiuni ştiinţifice ale studenţilor, în care aceştia vor prezenta rezultate ale practicii de cercetare desfăşurate pe parcursul derulării proiectului.

Intitulat „Reţele neuronale complexe: de la transmisia sinaptică la activitatea cerebrală”, proiectul este coordaonat de Universitatea din Oradea (director de proiect – lector dr. Adina Mincic) şi cofinanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult