Categorized | Social

Studenţii orădeni se perfecţionează la o şcoală de vară în Debrecen

În perioada 26 – 28 iunie, la Debrecen, va avea loc o şcoala de vară în cadrul căreia studenţii Universităţii din Oradea vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la instituţii din România şi Ungaria.

Posibilitate de perfecţionare pentru studenţii Universităţii din Oradea. Împreună cu cei de la Universitatea din Debrecen, aceştia vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la Universtăţile din Debrecen şi Oradea, dar şi de la alte instituţii academice sau de cercetare din România şi Ungaria, cum sunt Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta şi Centrul de Cercetare in Medicina Experimentală al Academiei de Ştiinţe din Budapesta.

Tematica abordată include subiecte din domeniul neuroştiinţelor moleculare, al electrofiziologiei celulare şi al neuroştiinţelor cognitive.

De asemenea, programul include sesiuni ştiinţifice ale studenţilor, în care aceştia vor prezenta rezultate ale practicii de cercetare desfăşurate pe parcursul derulării proiectului.

Intitulat „Reţele neuronale complexe: de la transmisia sinaptică la activitatea cerebrală”, proiectul este coordaonat de Universitatea din Oradea (director de proiect – lector dr. Adina Mincic) şi cofinanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult