Categorized | Social

Studenţii orădeni se perfecţionează la o şcoală de vară în Debrecen

În perioada 26 – 28 iunie, la Debrecen, va avea loc o şcoala de vară în cadrul căreia studenţii Universităţii din Oradea vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la instituţii din România şi Ungaria.

Posibilitate de perfecţionare pentru studenţii Universităţii din Oradea. Împreună cu cei de la Universitatea din Debrecen, aceştia vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la Universtăţile din Debrecen şi Oradea, dar şi de la alte instituţii academice sau de cercetare din România şi Ungaria, cum sunt Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta şi Centrul de Cercetare in Medicina Experimentală al Academiei de Ştiinţe din Budapesta.

Tematica abordată include subiecte din domeniul neuroştiinţelor moleculare, al electrofiziologiei celulare şi al neuroştiinţelor cognitive.

De asemenea, programul include sesiuni ştiinţifice ale studenţilor, în care aceştia vor prezenta rezultate ale practicii de cercetare desfăşurate pe parcursul derulării proiectului.

Intitulat „Reţele neuronale complexe: de la transmisia sinaptică la activitatea cerebrală”, proiectul este coordaonat de Universitatea din Oradea (director de proiect – lector dr. Adina Mincic) şi cofinanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult