Categorized | Social

Podul Macio, preluat de Primărie, este ruginit şi plin de defecţiuni tehnice!

Săptămâna aceasta s-a încheiat expertiza tehnică a Podului Macio. Experţii au identificat mai multe armături ruginite iar la deschiderea centrală a podului, tablierul metalic prezintă o săgeată măsurată de 16 cm (pentru corectarea ei fiind necesară realizarea unei contrasăgeți).

Primăria Oradea a anunțat miercuri, 26 iunie 2013, finalizarea expertizei tehnice a podului rutier peste Râul Crișul Repede str. Făcliei –Dragoș Vodă.

Expertiza tehnică a pus în evidență anumite probleme la construcția existentă (armături ruginite; tablier metalic care prezintă zone cu rugină; de asemenea, la deschiderea centrală a podului, tablierul metalic prezintă o săgeată măsurată de 16 cm, fiind necesară realizarea unei contrasăgeți etc).

În perioada următoare, firma Aquacons va realiza studiul de fezabilitate al proiectului, acesta urmând să fie finalizat până la data de 20 iulie și supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local din luna iulie.

„În studiul de fezabilitate vor fi prevăzute atât lucrările de intervenție (lucrări pentru corectarea deficiențelor constatate la construcția existentă), cât și lucrări necesare pentru finalizarea obiectivului și intrarea în utilizare a podulu”

se afirmă într-un comunicat al municipalităţii.

Va urma apoi o negociere directă cu actualul constructor, firma Construcții Bihor pentru realizarea proiectului tehnic și a construcției. După realizarea studiului de fezabilitate se va cunoaște durata de realizare și valoarea lucrării.

În urmă cu două luni, Primăria Oradea a preluat podul Dragoş Vodă de la firma Macio pentru că aceasta depăşise cu mult termenul de predare a investiţiei.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Podul Macio, preluat de Primărie, este ruginit şi plin de defecţiuni tehnice!”

  1. quiltiman spune:

    ce s-ar intampla daca cei de la primarie ar verifica de ce nu a facut firma Macio acest proiect,sau organele abilitate,DNA,procuratura,Politia DIICOT,pentru ca Macio cu banii care trebuia sa faca podul si-a cumparat un magazin langa Selgros si un teren iar restul banilor i-a pus in buzunar,ce ar fi sa fie verificati,pentru ca daca erua romani erau deja in puscarie,asa pentru ca sunt mafioti italieni nu-i verifica nimeni!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult