Categorized | Social

În Bihor vor fi amplasate şapte panouri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Reprezentanţii asociaţiei pentru protejarea drepturilor victimelor accidentelor rutiere împreună cu poliţiştii bihoreni au pus la punct un proiect prin intermediul căruia în Oradea vor fi amplasate şapte panouri informative care să îi determine pe şoferi să fie mai atenţi când apasă pedala de acceleraţie şi pe pietoni să nu mai traverseze pe unde îi taie capul.

Lansarea proiectului a avut loc joi, 27 iunie, la Primăria Oradea. Mesajele preventive rutiere vor fi adresate tuturor participanţilor la trafic, conducătoriloe auto, pietonilor, bicicliştilor şi motocicliştilor şi vor conţine informaţii cu privire la accidentele rutiere, a cauzelor şi condiţiilor care determină producerea acestora.

„Cred că este o idee bună pentru că înainte de a număra victimele trebuie să prevenim şi să combatem aceste fenomene”

a spus Claudia Timofte, şefa cancelariei Prefectului de Bihor.

La eveniment au mai participat reprezentanţi ai Rotaract şi Primăriei (parteneri în cadrul proiectului) şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

„Am avut multe acţiuni desfăşurate împreună cu asociaţa pentru protejarea drepturilor victimelor accidentelor rutiere şi cred că este bine ca micuţii noştri să ştie încă de pe băncile şcolii cum să se protejeze de accidente. Susţinem proiectul şi sperăm ca rezultatele să se vadă în cel mai scurt timp”

a spus viceprimarul Oradiei – Ovidiu Mureşan.

„Realizarea proiectului va consta în amplasarea, pe sectoarele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, a unui număr de şapte panouri cuprinzând mesaje de prevenire.

Acestea vor fi amplasate pe Bulevardul Dacia, pe str. Ogorului, pe DN 1, DN 19 (2 panouri), DN 76 şi pe DN 79”

a spus Jari Vanda, preşedintele Asociaţiei Române pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere.

Mai bine să previi decât să numeri victimele

 

Deşi se doreşte ca unele panouri să conţină şi imagini de la accidente reale, astfel încât ele să aibă mai mult impact, reprezentanţii poliţiei spun că aceste aspecte urmează să fie stabilite în următoarea perioadă. Panoul de pe strada Ogorului, unul cu o latură de 3 metri şi una de doi metri, va conţine un mesaj de genul „În ultimii 5 ani pe acest sector de drum 13 persoane au decedat şi 102 au fost rănite în accidente rutiere”.

„În ultima perioadă, în Oradea am desfăşurat mai multe campanii de educaţie rutieră în şcoli, dar am dori să ne extindem la grupuri mai mari de oameni şi la persoane cu o vârstă mai înaintată.

Chiar dacă în ultimii ani atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean numărul accidentelor a scăzut faţă de anii precedenţi, faptul că avem o infrastructură precară şi oameni dezinteresaţi poate naşte în continuare tragedii.

Ajunge un accident ca cel din Muntenegru ca să ni se dea peste cap toate aceste cifre şi statistici. Tocmai de aceea, prevenirea joacă un rol important în evitarea accidentelor. Sper ca acest proiect să aibă succes”

a spus comisarul Claudiu Ciuclea de la Serviciul de Poliţie Rutieră Bihor.

Primul pas în realizarea proiectului va fi amplasarea unui panou în municipiul Oradea, cu un mesaj preventiv adresat pietonilor, prin care se doreşte atragerea atenţiei acestora în ceea ce priveşte traversarea strazii.

Mesajul conceput va fi „Traversaţi strada numai după o temeinică asigurare şi doar prin locurile permise de lege.” Acesta va fi însoţit şi de o imagine sugestivă, urmând ca în cursul acestui an să se realizeze şi amplasarea următoarelor panouri tematice în locurile desemnate.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult