Categorized | Social

Parc nou pentru orădeni, în Oncea

Orădenii din zona Oncea vor avea anul viitor un parc de 6.000 de metri pătraţi. Deocamdată suprafaţa de teren a trecut în domeniul Primăriei, urmând ca până în toamna acestui an să fie demolate şi clădirile nefuncţionale din acea zonă.

În ședința Consiliului Local de joi, 27 iunie, s-a aprobat trecerea din domeniul public al Statului Român în proprietatea publică a Municipiului Oradea a imobilului situat pe str. Ioan Bogdan compus din 6000 mp de teren și 5 construcții.

Acest teren se află în zona Oncea în apropiere de Administrația Bazinală de Apă Crișuri Oradea, iar trecerea s-a făcut în scopul amenajării pe suprafața de teren preluată a unui parc destinat orădenilor.

Pentru realizarea noului parc Primăria preia și clădirile nefuncționale care aparțineau Direcției Agricole, în vederea amenajării a 6000 de metri pătrați de zonă verde, pentru transformarea acestui teren în parc.

Clădirile ar urma să fie demolate până în toamna acestui an, iar noul parc va fi amenajat până anul viitor, pentru a fi folosit de cetățenii din zona Oncea care nu beneficiază în prezent de nici un parc.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult