Categorized | Social

Mai multă lumină pentru clădirile Oradiei!

În ședința extraordinară a Consiliului Local de săptămâna trecută s-a aprobat derularea negocierilor cu S.C. Luxten Lighting Co S.A în vederea stabilirii unor condiții preliminare desfășurării procedurilor legale pentru încheierea contractului de proiectare și execuție a iluminatului architectural al clădirilor situate în „Ansamblul urban Centrul Istoric Oradea”.

Dacă în Hotărârea Consiliului Local din 2012 se stabilea ca iluminatului architectural să fie realizat doar la clădirile care urmează să fie reabilitate, prin noua hotărâre se stabilește ca iluminatul architectural să se facă și la clădirile care au fost deja reabilitate. Astfel, numărul clădirilor din „Ansamblul urban Centrul Istoric Oradea” care vor fi iluminate architectural crește de la 9 la 16.

Aceste clădiri vor fi: palatul Moskovits Adolf și Fii, Casa Poynar, fostul Hotel și Băile Rimanoczy și fosta cafenea Royal, Casa Adorjan I, Casa Adorjan II, Palatul Moskovits Miska, Paltul Stern, Palatul Apollo, Hotel Parc, str. Independenței –nr. 3, Palatul Vulturul Negru, Hotel Astoria, clădire str Republicii nr.11, clădire str. Republicii nr. 33, Liceul Ady Endre – fosta Mănăstire a Ursulinelor, Biserica Romano Catolică Ana – fosta biserică a Mănăstirii Ursulinelor.

S. C. Luxten a făcut  deja un prim experiment, realizând în mod gratuit iluminatul architectural la clădirea Hotelului Transilvania din Piața Ferdinand.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult