Categorized | Social

Mai multă lumină pentru clădirile Oradiei!

În ședința extraordinară a Consiliului Local de săptămâna trecută s-a aprobat derularea negocierilor cu S.C. Luxten Lighting Co S.A în vederea stabilirii unor condiții preliminare desfășurării procedurilor legale pentru încheierea contractului de proiectare și execuție a iluminatului architectural al clădirilor situate în „Ansamblul urban Centrul Istoric Oradea”.

Dacă în Hotărârea Consiliului Local din 2012 se stabilea ca iluminatului architectural să fie realizat doar la clădirile care urmează să fie reabilitate, prin noua hotărâre se stabilește ca iluminatul architectural să se facă și la clădirile care au fost deja reabilitate. Astfel, numărul clădirilor din „Ansamblul urban Centrul Istoric Oradea” care vor fi iluminate architectural crește de la 9 la 16.

Aceste clădiri vor fi: palatul Moskovits Adolf și Fii, Casa Poynar, fostul Hotel și Băile Rimanoczy și fosta cafenea Royal, Casa Adorjan I, Casa Adorjan II, Palatul Moskovits Miska, Paltul Stern, Palatul Apollo, Hotel Parc, str. Independenței –nr. 3, Palatul Vulturul Negru, Hotel Astoria, clădire str Republicii nr.11, clădire str. Republicii nr. 33, Liceul Ady Endre – fosta Mănăstire a Ursulinelor, Biserica Romano Catolică Ana – fosta biserică a Mănăstirii Ursulinelor.

S. C. Luxten a făcut  deja un prim experiment, realizând în mod gratuit iluminatul architectural la clădirea Hotelului Transilvania din Piața Ferdinand.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult