Categorized | Social

Din greu în mai greu. Universitatea are mai puţine locuri bugetate ca anul trecut!

Situaţia financiară grea prin care trece Universitatea din Oradea nu va fi rezolvată prin numărul de locuri bugetate primite de la Bucureşti. Instituţia a primit cu trei locuri bugetate mai puţin decât anul trecut la licenţă şi cu 25 mai puţine la masterat.

Chiar dacă au fost puţine, cele aproximativ 1.520 de locuri bugetate pentru studii de licenţă şi 700 pentru masterat au fost deja împărţite. Senatul Universităţii din Oradea a aprobat luni repartizarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă şi de masterat pe anul universitar 2013 – 2014.

Astfel, din cele 5.772 de locuri, cât reprezintă capacitatea de şcolarizare la studii de licenţă, 1.520 sunt bugetate iar 4.252 cu taxă. În cazul studiilor de masterat, din 2.973 de locuri, 700 beneficiază de alocaţii bugetare, în timp ce 2.273 sunt în regim cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate la licenţă, 193, au fost acordate de Senatul Universităţii în şedinţa de luni, 1 iulie, Facultăţii de Medicină şi Farmacie, urmată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei cu 151 de locuri şi Ştiinţe Socio-Umane  cu 119.

Acestea sunt urmate de Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial cu 108 locuri, Facultatea de Ştiinţe cu 101 locuri, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport cu 83 de locuri, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării cu 80 de locuri şi Facultatea de Construcţii şi Arhitectură cu 76 de locuri bugetate la licenţă.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult