Categorized | Sport

Reunire plină de speranţe! FC Bihor îşi va selecta jucătorii pentru cantonamentul de la Băile Felix

Lotul echipei FC Bihor s-a reunit luni dimineața la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” în vederea demarării pregătirilor pentru abordarea noului sezon competițional. La prima strigare a noului antrenor principal Gheorghe Ghiț au răspuns prezent 41 de jucători.

Este vorba despre: Mădălin Smaranda, Călin Fildan, Ionuț Pop, Sorin Indrieș, Sergiu Bactăr, Răzvan Teșan, Raul Rada, Sergiu Mune, Daniel Tocuț, Cristopher Sas, Mark Nichita, Vlad Brumaru, Roxin Andrei, Răzvan Chirodea, George Mangra, Octavian Botiș, Dan Negrea, Lengyel Markoh, Marius Hosu, Cristian Ciobriș, Daniel Bota, Lorincz Norbert, Marius Samuilă, Remus Pașca, Ionuț Ban, Adrian Olariu, Lukacs Zsombor, Lukacs Raymond, Roland Novak, Adrian Petricău, Florin Lazăr, Bogdan Țoca, Sebastian Sfârlea, Florin Pop, Ovidiu Popa, Mădălin Popa, Alexandru Sorian, Răzvan Lupu, Dorin Mihuț, Ovidiu Bic și Valentin Petricău.

La acești jucători se adaugă și atacantul Adrian Hadăr, care se alătură echipei în după-amiaza zilei de luni.

Marea majoritate dintre acești jucători sunt fotbaliști tineri, proveniți din propria pepinieră a clubului sau de la echipe din județ.

Se remarcă și prezența jucătorilor mai experimentați, precum: Fl. Lazăr, Mihuț, Sfârlea, Fildan, Smaranda sau Lupu, jucători cu care conducerea clubului a parafat deja înțelegerile contractuale, dar și a altor jucători precum Alexandru Sorian, Raymond Lukacs sau Ovidiu Bic cu care încă se mai poartă tratative pentru cooptarea în lot.

Vor rămâne 24 de jucători

Staff-ul tehnic pentru următorul sezon va fi format din Gheorghe Ghiț, antrenor principal, Călin Cheregi, antrenor secund, și Dezsi Gyongyi, psihoterapeut. Antrenor cu portarii este Florin Andrei, de la Centrul de Copii și Juniori al clubului.

„Pornim la drum cu mult entuziasm, fiind pregătiți să muncim, să crem un grup bun cu care să avem rezultate.

Ne bazăm pe muncă, pe caracterul jucătorilor. Cei care sunt aici sper că avem aceste calități. E un moment greu, dar tot timpul în momentele grele jucătorii au fost alături de FC Bihor”

a declarat antrenorul principal Gheorghe Ghiț.

Până pe data de 24 iulie antrenamentele echipei se vor desfășura pe plan local, timp în care vor fi triați jucătorii, urmând ca în cantonamentul de la Băile Felix, programat în perioada 24 iulie – 3 august, să intre în jur la 24 de jucători.

Au fost fixate deja și primele meciuri amicale. Astfel, în prima dispută, pe 27 iulie, FC Bihor va întâlni echipa Crișul Sântandrei, pe 3 august se va confrunta cu Național Sebiș, pe data de 10 august va întâlni echipa FC Hidișel, iar pe 17 și 24 august este programată o dublă cu Olimpia Satu Mare.

Jocurile cu cei din Satu Mare vor avea loc numai în cazul în care FC Bihor nu va fi programată să întâlnească echipa sătmăreană în primele etape ale noii ediții de campionat.

De asemenea, este preconizat și un joc cu Debrecen, dar deocamdată nu este certă disputarea acestui meci.

„E o perioadă în care ne-am propus să reconstruim echipa. Dorim foarte mult să îmbinăm experiența unor jucători ca Florin Lazăr, Sebi Sfârlea sau Dorin Mihuț cu entuziasmul și pofta de afirmare a băieților care vin de la echipa a doua și Centrul de Copii și Juniori. Mai suntem în discuții cu doi-trei jucători, cu experiență, dar nu vor mai fi veniri numeroase”

a declarat președintele clubului Șerban Morcan.

„Am rămas surprins de numărul mare de jucători pe care îl are lotul, în condițiile în care în urmă cu două-trei săptămâni aveam două sau trei contracte semnate, deși aveam juniorii care sunt sub contract cu FC Bihor, fapt omis de toată lumea.

Noi aveam din start 14-15 contracte semnate, este vorba despre juniorii noștri. Sperăm ca echipa tehnică să reușească să propună aproximativ 24 de jucători, cei mai în formă. Așteptăm trialul din acest sfârșit de săptămână și eu zic că până la plecarea în cantonament vom avea definitivat lotul și sper să facem o figură frumoasă în Liga a II-a”

a spus, la rândul său, Dumitru Voloșeniuc, membru AGA FC Bihor.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult