Categorized | Social

Prima parcare supraetajată din Oradea va fi gata până la sfârșitul acestui an

Firma executantă, SC Construcții Bihor, a finalizat deja o parte din lucrările majore la imobil. Valoarea acestora este de peste 12,2 milioane lei, în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, complexul de parcare va fi gata până la finalul anului 2013

SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea a predat în luna aprilie a anului trecut amplasamentul viitoarei parcări firmei executante, după ce Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a fost mutată din imobilul situat pe str. Tribunalului nr. 8 în imobilul Spitalului Judeţean, respectiv în Staţionarul II – situat pe str. Republicii nr. 37.

După demolarea clădirii fostului spital, au început lucrările la noua parcare din municipiu. Conform dirigintelui de șantier, Ștefan Roșca, pentru realizarea complexului multifuncțional cu parcare supraetajată se lucrează în două sectoare.

La sectorul de birouri sunt două tronsoane care trebuie realizate. Primul tronson este aproape gata, se lucrează la ultimul nivel, se toarnă platforma de beton, au fost turnați stâlpii și diafragmele, iar la ultimul nivel al tronsonului unu este gata structura de rezistență.

În ceea ce privește parcarea propriu-zisă, momentan se lucrează la ultimul nivel, au fost turnate planșele și stâlpii, iar structura de rezistență este gata în proporție de 1/3.

Valoarea lucrărilor de execuţie este de peste 12,2 milioane lei, iar în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, complexul de parcare va fi gata până la finalul anului 2013.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult