Categorized | Cultură

Trei zile cu film de calitate la Oradea

De luni, 15 iulie şi până miercuri 17 iulie, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc în parteneriat cu Primăria Oradea organizează Caravana Filmelor Tiff. Orădenii vor avea ocazia să vadă gratuit, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor filmele „Și caii sunt verzi pe pereți”, „Condamnat la viață” şi „Pe viață”.

Proiecțiile de film în aer liber vor avea loc pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, intrarea fiind liberă.

Orădenii se vor putea bucura de lungmetrajul „Și caii sunt verzi pe pereți”, în regia lui Dan Chișu (pe 15 iulie, de la ora 22:00) şi tragicomedia „Condamnat la viață”, în regia lui Bogdan Dreyer (pe 16 iulie, de la ora 22:00), filmul fiind realizat după nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici.

În ultima zi a caravanei, miercuri, 17 iulie, orădenii vor putea vedea co-producția turco-germană „Pe viață”, în regia lui Asli Ozge.

Caravana TIFF cuprinde 13 orașe din România, după oprirea la Oradea urmând a ajungeîntre 19 şi 21 iulie la Bistrița (Pietonalul Liviu Rebreanu, ora 22.00) şi între 23 şi 25 iulie în Parcul Central (ora 22:00) din Cluj Napoca.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult