Categorized | Cultură

Trei zile cu film de calitate la Oradea

De luni, 15 iulie şi până miercuri 17 iulie, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc în parteneriat cu Primăria Oradea organizează Caravana Filmelor Tiff. Orădenii vor avea ocazia să vadă gratuit, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor filmele „Și caii sunt verzi pe pereți”, „Condamnat la viață” şi „Pe viață”.

Proiecțiile de film în aer liber vor avea loc pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, intrarea fiind liberă.

Orădenii se vor putea bucura de lungmetrajul „Și caii sunt verzi pe pereți”, în regia lui Dan Chișu (pe 15 iulie, de la ora 22:00) şi tragicomedia „Condamnat la viață”, în regia lui Bogdan Dreyer (pe 16 iulie, de la ora 22:00), filmul fiind realizat după nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici.

În ultima zi a caravanei, miercuri, 17 iulie, orădenii vor putea vedea co-producția turco-germană „Pe viață”, în regia lui Asli Ozge.

Caravana TIFF cuprinde 13 orașe din România, după oprirea la Oradea urmând a ajungeîntre 19 şi 21 iulie la Bistrița (Pietonalul Liviu Rebreanu, ora 22.00) şi între 23 şi 25 iulie în Parcul Central (ora 22:00) din Cluj Napoca.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult