Categorized | Social

Sunteţi pasionaţi de arta fotografică? Puteţi trimite cele mai reuşite imagini la un concurs euroregional

tothpatratAsociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea va organiza, în parteneriat cu Fotoclubul „Debrecen” din Debrecen, ediţia a treia a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar. Scopul expoziţiei este prezentarea creaţiilor artiştilor care trăiesc în această Euroregiune. Pot participa artiştii fotografi care îşi desfăşoară activitatea în această regiune.

La concurs poate participa orice fotograf amator sau profesionist, care îndeplineşte condiţiile regulamentului, cu maximum 5 imagini alb-negru sau color, publicat pe site-ul www.eurofotoart.com în format digital. Tematica, tehnica în care au fost realizate sau genul unde se încadrează lucrările nu sunt limitate.

Nu se pot trimite imagini realizate în serii fotografice. Latura mare a imaginilor, trimise în jpg., trebuie să fie de 2400 pixeli. O imagine poate avea formatul de maxim 4 Mb. Mărimea unui e-mail cu ataşmentele nu poate depăşi 15 Mb.

Fiecare participare, va fi însoţită de Borderoul de participare completat, care se poate descărca de pe site-ul www.eurofotoart.com (rubrica: Euroregion Bihor-Hajdú Bihar).

Juriul internaţional va selecţiona pentru expoziţe o colecţie de 100 de fotografii (50 – 50). Colecţia din Hajdu – Bihar va fi selecţionată de un juriu orădean, format din artiştii fotografi Constantin Dancoglu (EFIAPb), Claudiu Szabó (EFIAP) şi Ştefan Tóth (AFIAP), iar colecţia din Bihor va fi jurizată de un juriu din Debrecen, format din artistul fotograf  István Kocsis, graficianul  István Tamus şi artistul fotograf András Máthé. Fiecare juriu va premia câte 3 lucrări (din ambele colecţii) sau câte 3 autori.

Imaginile acceptate pentru expoziţie vor fi mărite pe hârtie fotografică pe cheltuiala organizatorilor. Lucrările trimise pentru concurs vor fi folosite nelimitat, pentru popularizarea manifestării.

Lucrările din Bihor vor fi trimise pe adresa de e-mail: eurofotoart.ro@gmail.com. Lucrările înregistrate vor fi expediate pentru evaluare juriului, care va decide acordarea premiilor, neacordarea sau regruparea acestora.

Cu ocazia vernisajului va fi editat un catalog tipărit, cu sprijinul financiar al Judeţului Hajdú – Bihar, cu lucrările din expoziţia internaţională.

Ultimul termen de predare a lucrărilor este 30 august 2013. Jurizarea va avea loc pe10 septembrie 2013, iar anunţarea rezultatelor la data de 15 septembrie 2013.

Lucrările acceptate de juriul internaţional vor fi prezentate publicului vizitator la Oradea, în perioada 4 – 22 octombrie 2013, în Galeria „Euro Foto Art” (Piaţa 1 Decembrie nr. 12) şi în Debrecen Ifjúsági Ház, în perioada 29 octombrie – 8 noiembrie 2013 (Simonffy utca 21)

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Ştefan Tóth AFIAP (telefon: 0741.212.111 sau 0770.103.500).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult