Categorized | Social

Mai multe locuri pentru masteranzi la Universitatea din Oradea

Studenţii orădeni care vor să urmeze cursuri de masterat la Oradea au primit o veste bună. Numărul total de locuri scoase iniţial la concurs a fost mărit considerabil prin Hotărârea de Guvern 581 din 2013. Astfel, Universitatea din Oradea beneficiază acum de o capacitate de şcolarizare la masterat de 4.270 de locuri din care 700 bugetate.

În sesiunea din iulie a concursului de Admitere 2013, studii universitare de masterat,  s-au înscris 1.348 de candidaţi pe un număr de 2.883 locuri scoase la concurs, din care 700 bugetate plus 20 de locuri bugetate pentru candidaţii români de pretutindeni.

Din cele 700 de locuri bugetate, 681 au fost scoase la concurs în sesiunea iulie. Pentru cele 10 locuri atribuite Facultăţii de Medicină şi Farmacie (masteratele Managementul afecţiunilor aparatului locomotor şi Managementul serviciilor de sănătate) şi 9 locuri pentru Facultatea de Protecţia Mediului (Managementul unităţilor de turism şi alimentaţie publică) se vor face înscrieri abia în septembrie.

Numărul total de locuri scoase iniţial la concurs a fost mărit considerabil prin Hotărârea de Guvern 581 din 2013. Astfel, Universitatea din Oradea beneficiază acum de o capacitate de şcolarizare la masterat de 4.270 de locuri din care 700 bugetate. La locurile bugetate se adaugă 25 de locuri care vor fi distribuite în luna septembrie prin hotârărea Senatului universitar.

La această sesiune au confirmat ocuparea locurilor 1.156 de candidaţi dintre care 659 bugetaţi (5 pentru etnici români de pretutindeni) şi 497 cu taxă.

În perioada 3 – 24 septembrie 2013 vor avea loc înscrieri pentru admiterea la masterat, conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi, pentru locurile rămase neocupate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult