Categorized | Sanatate

Capete plecate în faţa stăpânului. Şefii spitalelor din Oradea viteji doar în presă!

După ce ani în şir au scrâşnit din dinţi şi au înjurat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pe conducătorii acesteia, arătându-se viteji în presă, mai marii spitalelor şi ai autorităţilor din Bihor au plecat fruntea şi au întins un covor roşu în faţa unui politruc de la Bucureşti, pus pe linie de partid şef peste destinele pacienţilor.

Aflat în trecere prin Bihor, unde a auzit el că în spitale curge lapte şi miere, preşedintel Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi a fost primit cu pâine şi sare de oficialităţile şi şefii spitalelor, care nu cu mult timp în urmă se plângeau că instituţia nu le trimite prea mulţi bani iar orădenii plătesc din buzunarele lor aproape tot ce ţine de sistemul de sănătate local.

Mai mult, ca penibilul să fie total, Buşoi a venit să inaugureze un Centru pentru care nu a dat niciun leu, nici instituţia pe care o reprezintă şi nici Ministerul Sănătăţii condus de, aşa cum s-a lăudat politrucul, „prietenul” Nicolăescu.

Curioasă a fost şi lipsa de coloană vertebrală a reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene şi ale şefilor de spitale care nu au ridicat niciun moment problema subfinanţării spitalelor din judeţ.

Cum rămâne domnilor manageri de spitale cu acumularea datoriilor generate de lipsa sau întârzierea banilor primiţi de la CAS, sau cu medicii care fac muncă voluntară pentru că aceeaşi instituţie decontează doar 20 de consultaţii pe zi?

Dar cu pacienţii care după ce stau ore bune la coadă li se spune să se întoarcă acasă că medicii şi-au depăşit numărul de consultaţii pe care CAS-ul le decontează zilnic?

Rămâne simplu: corb la corb nu-şi scoate ochii!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult