Categorized | Sport

Investiţii masive în structura sportivă a Oradiei

În ultima perioadă Primăria a investit sume importante în structura sportivă a municipiului Oradea. Dacă la Stadionul „Iuliu Bodola” s-au făcut doar lucrări minore şi s-a montat o tabelă electronică nouă, la Baza Sportivă Ioșia, Sala Sporturilor „Antonio Alexe” şi Bazinul Olimpic s-au făcut lucrări importante de întreţinere sau modernizare.

Lucrările la Baza Sportivă Ioșia şi Sala Sporturilor „Antonio Alexe” au o valoare de peste 1,7 milioane leişi sunt executate de S.C. ABED NEGO S.R.L, urmând a se finaliza în ianuarie 2014.

„Pentru ca iubitorii sportului care vin în acest loc să aibă cele mai bune condiții, investiția a cuprins amenajarea unor vestiare moderne, dar și realizarea unei clădiri administrative, a unei cladiri destinate alimentației publice și a unei cabine pentru portar”

a precizat viceprimarul municipiului, Ovidiu Mureșan, cu privire la Baza Sportivă Ioșia.

Directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), Cristian Beltechi a completat:

„Suprafeţele de joc existene aici, au fost suplimentate cu încă patru terenuri de tenis, dintre care două vor avea balon. În acest moment, 80% din lucrări sunt gata, urmând ca restul să se finalizeze într-o lună de zile, dacă şi vremea ne va lăsa”.

La Sala Sporturilor „Antonio Alexe” lucrările de modernizarea a saunei, a vestiarelor pentru sportivi și a bazinului destinat recuperării sportivilor sunt deja gata.

„În acest moment, efectuăm reparații capitale la fântâna arteziana și la instalațiile aspersoare. În ceea ce privește, tribunele din interior, una dintre acestea are deja scaunele uzate schimbate, urmând ca cealaltă parte a tribunei să fie gata săptămâna viitoare.

După ce vom avea montată și noua tabelă electronică, nu vom mai avea nici un impediment pentru organizarea competițiilor internaționale, deoarece, așa cum se știe, condițiile de organizare impuse de Federația Europeană de Baschet sunt foarte stricte”

a mai spus Ovidiu Mureșan.

Valoare totală a contractului este aici de peste 163 de mii de lei, la ele adăugându-se achiziţionarea şi montarea tabelei electronice, la preţul de aproape 160 de mii de lei, cu tot cu TVA.

Bazinul Olimpic va fi gata în curând

 

La Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a fost vopsită  structura metalică şi acoperișul piscinei. Lucrările au costat peste 257 de mii de lei şi au fost executate de SC VITAN EXIM SRL și S.C. STINGPROT S.R.L.

„Momentan, la Bazinul Olimpic sunt în curs de execuție reparații la cuva bazinului și montare liner. Am optat pentru reparații punctuale, tocmai pentru a nu avea costuri foarte ridicate.

Firma italiană, care execută lucrările este numarul 1 în lume la acest tip de reparații specifice și vă asigur că toate materialele folosite sunt de calitate superioară, aduse din Brescia.

Această lucrare a costat aproape 21 de mii de euro a fost realizată de „A&T Europe” şi are ca termen de finalizare data de 10 septembrie 2013. Termenul va fi respectat, dacă nu vor fi găsite vicii ascunse la bazin, care, dacă vor fi detectate, vor trebui reparate”

a spus viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult