Categorized | Social

Şcolile din Oradea pe ultima sută de metri

Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, câteva dintre imobilelel care vor adăposti elevi se află încă în renovare. Cu excepţia unor situaţii punctuale, municipalitatea dă asigurări că elevii şi profesorii vor începe şcoala în cele mai bune condiţii.

La Grădinița nr. 54 de pe str. Aluminei s-au executat lucrări de refacere a fațadelor și a acoperișului, respectiv amenajarea la standarede moderne a  blocului alimentar. Lucrarile au început în noiembrie 2012 șu au o valoare de peste 855 de mii de lei.

„Având în vedere că noul an școlar va începe de luna viitoare, am primit din partea constructorului, promisiunea că lucrările  vor fi finalizate până în luna  septembrie 2013, deși conform contractului termenul de execuție este noiembrie 2013”

a spus viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan.

Referitor la valoarea totală a lucrărilor, directoarea adjunctă a Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), Tunde Benyovszki, a spus: „

În total s-a prevăzut pentru reparații capitale și investiții în școli și grădinițe peste 2,5 milioane lei, iar pentru realizarea reparțiilor curente aproape 1,7 milioane de lei.

Au fost prevăzute 21 de lucrări de reparații curente și 11 lucrări de reparații capitale și investiții”.

La Școala Gimnazială nr. 16 de pe str. Călugăreni, construită în anii 1972-1974, și unde acum învață peste o mie de elevi, se realizează acum prin programul derulat de AIO, reparații capitale.

„Momentan, aici se execută lucrări de reparații la instalația electrică în toate corpurile de clădire, lucrări de amenajari interioare, precum înlocuirea pardoselilor, a tâmplăriei, zugraveli, refacerea canalizării exterioare.

Sălile de clasă sunt aproape gata, având pardoseli noi și pereții proaspăt zugrăviți”

a spus viceprimarul municipiului, Ovidiu Mureșan.

Lucrarea începuta în aprilie 2013 va fi finalizată în totalitate  în aprilie 2014. O altă unitatea şcolară importantă, la care AIO derulează lucrări de anvergură este Școala Gimnazială nr. 11, unde se fac reparații capitale la instalația de încălzire în toate cele 3 corpuri de clădire. Aici, lucrările au început in iunie 2013 şi for fi finalizată în decembrie 2013.

Tot la Școala Gimnazială nr. 11 este în curs de adjudecare lucrarea de proiectare. Acest proiect cuprinde lucrări de refacere a instalațiilor sanitare, electrice, amenajari interioare, refacere fațade și izolare termică, înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea învelitoarei, amenajari exterioare și asfaltare curte.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult