Categorized | Cultură

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca va angaja profesori şi pe baza expertizei Oanei Lianu

Activitate intensă, presărată cu concerte pline de muzică şi voie bună pentru artista Oana Lianu. Astfel, la începutul lunii, pe 4 septembrie Oana va susţine un recital în deschiderea Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Bibliotecilor universitare, ce va avea loc în Aula Magna a  Universităţii din Oradea.

La doar două zile, pe 6 septembrie, la ora 21.00 artista va cânta în Delice Café 2, Cartier Prima, într-un concertul realizat în colaborare cu Lucia Bochiş. Evenimentul se va adreseaza publicului iubitor de „feeling”, fiind conceput ca o îmbinare rafinată de jazz, café, musical cu elemente de folclor.

Repertoriul abordat va cuprinde universul emoţional al unor piese celebre interpretate de duo-ul deja consacrat al vocii si naiului, la care se adauga si elemente surpriza.

Pe plan academic, ca o recunoaştere a muncii, în 23 şi 24 septembrie, Oana Lianu va fi membru în Comisia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice vacante de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Un alt eveniment important la care Oana va participa este Festivalul Naţional „Tribut valorilor culturale romanesti”, în organizarea Fundaţiei Sergiu Celibidache care va avea loc între 2 septembrie şi 28 noiembrie.

„Am fost invitată să fac parte din Comisia de la secţiunea muzicală „Nai”. Concursul este însa mult mai amplu pe mai multe secţiuni artistice, adresat tinerilor artişti, pe care îi sfatuiesc sa participe la acest festival-concurs”

a mai spus Oana Lianu.

Detalii despre eveniment se găsesc şi online, pe www.fundatia-celibidache.com şi www.romanipentruolume.ro.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult