Categorized | Social

Universitarii Marine Dettori şi Christelle Miskizak i-au învăţat pe orădeni să iubească franceza

Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea a fost la sfârşitul acestei luni gazda unei şcoli de vară intitulată „Campus d’été”. Aflată la prima ediţie, şcoala a avut ca scop revigorarea interesului pentru limba franceză al publicului orădean şi pentru studenţii Facultăţii de Litere.

Evenimentul a avut loc la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea şi a fost organizat de către Departamentul de limba şi literatura franceză-germană, în colaborare cu Institutul Francez Cluj-Napoca şi cu Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie. Au participat lectorii francezi Marine Dettori, de la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris, si Christelle Miskizak, de la Universitatea Paul Valéry Montpellier 3.

Scopul organizării şcoli de vară a fost acela de a revigora interesul pentru limba franceză al publicului orădean şi în special pentru secţia de limba franceză alFacultăţii de Litere.

Cursanţii au fost adulţi din diferite domenii de activitate, precum şi elevi de liceu şi studenţi. Cursurile se desfăşoară pe două ateliere de lucru: începători şi nivel intermediar.

Împărţirea în grupe de lucru s-a făcut pe baza unui test. Cursurile au abordat, pe lângă aspecte legate de învăţarea limbii, diverse aspecte ale culturii şi civilizaţiei franceze.

Marele beneficiu al participării la aceste cursuri a fost dat de prezenţa profesorilor vorbitori nativi de limba franceză.

Cursurile s-au încheiat vineri, 30 august 2013, cu înmânarea diplomelor de participare, în care s-a menţionat nivelul de învăţare dobândit, conform Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine.

Institutul francez din Cluj-Napoca, co-organizator, a şi sponsorizat parţial evenimentul.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult