Categorized | Social

A doua şansă pentru cei care se vor studenţi la Oradea

Până pe 27 septembrie, cei care vor să devină studenţi se pot înscrie pentru concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Oradea şi ale Universităţii Agora, în sesiunea de toamnă. După sesiunea din vară la Universitatea din Oradea au rămas neocupate 137 de locuri bugetate şi 2.805 cu taxă. La Agora sunt scoase la concurs 750 de locuri pentru licenţă, masterat şi studii postuniversitare

După încheierea primei sesiuni de admitere pentru învăţământul de licenţă, la Universitatea din Oradea au rămas neocupate 137 de locuri bugetate (din care 13 pentru rromi, 6 pentru tineri de origine română din Republica Moldova, cu diplomă de bacalaureat obţinută în România) şi 2.805 cu taxă.

Înscrierile aici vor avea loc până pe 24 septembrie, conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi. Candidaţii pentru admiterea la masterat vor putea alege dintr-o ofertă de locuri mult mai mare.

„Pe lânga locurile rămase neocupate, în această sesiune, candidaţii vor mai putea opta pentru încă trei masterate: 10 locuri bugetate la Medicină şi Farmacie (masteratele „Managementul afecţiunilor aparatului locomotor” şi „Managementul serviciilor de sănătate”) şi 9 locuri bugetate la Protecţia Mediului („Managementul unităţilor de turism” şi „Alimentaţie publică”).

Numărul total de locuri scoase iniţial la concurs a fost mărit considerabil prin Hotărârea de Guvern 581 din 2013. Astfel, Universitatea din Oradea beneficiază acum de o capacitate de şcolarizare la masterat de 4.270 de locur, din care 700 bugetate. La locurile bugetate se adaugă 25 de locuri care vor fi distribuite în luna septembrie prin hotârărea Senatului universitar”

se afirmă într-un comunicat al biroului de comunicare al Universităţii din Oradea.

Pentru înscriere, candidaţii vor avea de plătit o taxă de înscriere de 150 de lei, o taxă de contestaţie (dacă va fi nevoie) de 150 de lei, o taxă de înmatriculare de 100 de lei şi o taxă de procesare dosar de 150 de euro (doar pentru studenţii străini).

Ghidul de admitere poate fi consultat pe site-ul instituţiei (uoradea.ro), butonul – Admitere.

La Agora cu 500 de euro pe an

 

Până pe 27 august cei care vor să devină studenţi se pot înscrie şi la Universitatea Agora, instituţie care scoate la concurs 750 de locuri pentru licenţă, masterat şi studii postuniversitare. Admiterea se face aici doar pe baza diplomei de bacalaureat, respectiv licenţă.

Cele mai multe locuri la licenţă, câte 100, sunt la specializările „Drept”, „Contabilitate şi informatică de gestiune” şi „Poliţie locală”. Alte 50 de locuri sunt rezervate pentru programul de studiu „Management”.

La masterat sunt scoase la concurs câte 50 de locuri pentru specializările „Ştiinţe penale şi criminalistică”, „Managementul resurselor umane” şi „Managementul informatizat al afacerilor”.

Cei care au terminat facultatea pot urma mai multe programe de studii postuniversitare şi de formare continuă. Printre acestea, se numără, cu câte 50 de locuri, programele „Drept – Instituţii de dreptul muncii”, „Drept – Instituţii de drept privat”, „Drept – Ştiinţe penale şi criminalistică”, „Management – Managementul resurselor umane” şi „Contabilitate – Audit financiar contabil”.

„Toate programele sunt acreditate sau autorizate pentru anul 2013-2014. Taxa anuală este de 500 de euro”

se afirmă într-un comunicat semnat de rectorul prof.univ.dr. Ioan Dziţac.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult