Categorized | Social

Medicii ies în stradă. Şi Bihorul va trimite protestatari la Bucureşti!

După ce în vară au cerut Ministerului Sănătăţii să găsească soluţii pentru salariile rezidenţilor cu scopul de a împiedica exodul acestora spre Occident, solicitare care nu a fost rezolvată, medicii din Bihor ameninţă şi ei că vor ieşi în stradă în această lună.

Nemulţumiţi că Ministerul Sănătăţii şi Guvernul nu îşi respectă promisiunile, medicii din România au decis ca din această lună să intre în grevă.

„Din vară de când am cerut organelor competente să rezolve problema salarizării şi până acum nu s-a făcut aproape nimic. Salarizarea medicilor rezidenţi este aceeaşi iar exodul acestora spre Occident continuă”

a spus, dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Prima parte, cea care ţine de organizarea grevei, s-a şi realizat în Bihor, Colegiul Medicilor încheind deja o alianţă cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, cu Sanitas, cu Camera Federativă a Medicilor, cu Colegiul Medicilor Dentişti, cu Colegiul Farmaciştilor şi Colegiul Biochimiştilor, Biologilor, Chimiştilor şi Fizicienilor.

„Această coaliţie a fost încheiată pentru că dorim să ne apărăm interesele împreună. Conform graficului grevei, din 19 septembrie şi până pe 27, 120 de medici din toată ţara vor picheta zilnic sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe.

Judeţul Bihor va trimite 20 de medici care vor protesta pe 26 septembrie.

Deocamdată nu vor ieşi în stradă medicii din spitale şi nici medicii de familie, ci doar cei din Sanitas”

a spus dr. Carmen Pantiş.

Dorim o finanţare mai corectă a sistemului de sănătate!

 

Conform aceleiaşi surse, la Colegiul Medicilor din România sunt înregistraţi 39.984 de medici iar peste hotare lucrează mai mult de 20.000 de medici. În Anglia, în sistemul medical, sunt mai mulţi români decât indieni ceea ce e o mare „performanţă”.

La fiecare patru ore, un medic român pleacă din ţară, în acest ritm România riscând să rămână fără rezidenţi.

„La banii pe care îi iau aceşti medici, este normal să plece din România. Dorim o finanţare mai corectă a sistemului de sănătate, adică la 6% din PIB. Anul acesta am primit cu 18% mai puţini bani decât în 2012, ceea ce nu este normal.

Importantă ar mai fi şi respectarea orelor de muncă, la 12 ore pe noapte să primim 24 de ore libere. Fără o odihnă corespunzătoare nu putem să oferim servicii de calitate pacienţilor. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu facem un protest pentru bani, nu asta este ţinta supremă ci pentru o viaţă decentă pentru pacienţi.

Nu putem face nimic pentru ei dacă nu avem condiţii de lucru decente şi nu suntem respectaţi. Noi încă mai sperăm că lucrurile se vor rezolva şi nu va fi nevoie să ieşim în stradă”

a mai spus Carmen Pantiş.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult