Categorized | Social

Protest în ploaie pentru Roşia Montană

Aproximativ 35 de protestatari, în frunte cu ecologistul Orlando Balaş, au scandat miercuri, 11 septembrie, pentru a patra zi consecutivă, lozinci împotriva exploatării de la Roşia Montana şi a Guvernului Ponta.

Înarmaţi cu pancarte şi bannere colorate, aproximativ 35 de orădeni s-au adunat miercuri, la ora 18.00, în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva exploatării cu cianuri a minereurilor de la Roşia Montană.

S-a scandat, printre altele, „Jos guvernul cianurist!”, „Nu suntem o naţie de sclavi!”, „Solidaritate!”, „Nu corporaţia face legislaţia!”, „Uniţi salvăm Roşia Montană!”, „România trezeşte-te!”, „Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist!”, „Oradea trezeşte-te!” şi „S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană!”.

Protestatarii au purtat obişnuitele pancarte cu „Trădarea de ţară în aur se măsoară” şi „Salvaţi Roşia Montană”.

Ecologistul Orlando Balaş, cel care a participat la toate protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană le-a explicat manifestanţilor ce s-a discutat la întâlnirea cu Cristian Bodea.

„Senatorul a spus că nu va vota proiectul exploatării de la Roşia Montană şi că la fel vor face şi colegii lui din partid. A precizat că nu crede că proiectul va trece şi ne-a îndemnat să continuăm să ieşim în stradă pentru că doar aşa vom fi auziţi şi vom putea schimba ceva”

a spus Balaş care a mai adăugat:

„cerem o altă atitudine a guvernanţilor cu privire la resursele din România. Nu suntem împotriva exploatării dar vrem ca românii să facă exploatări într-un mod durabil, fără să distrugă mediul”

Cei 35 de orădeni au mers joi, 12 septembrie, în audienţă şi la Gavrilă Ghilea pentru a-i cere ;i acestuia  să se opună proiectului.

Senatorul Găvrilă Ghilea i-a felicitat pe reprezentanţii ONG-urilor pentru spiritul civic şi modul responsabil în care şi-au asumat recentele acţiuni pentru protecţia mediului şi a patrimoniului, asigurându-i că, împreună cu colegii săi din grupurile parlamentare ale PDL din Senat şi Camera Deputaţilor, va depune  toate diligenţele pentru respingerea proiectului de lege.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult