Categorized | Social

Protest în ploaie pentru Roşia Montană

Aproximativ 35 de protestatari, în frunte cu ecologistul Orlando Balaş, au scandat miercuri, 11 septembrie, pentru a patra zi consecutivă, lozinci împotriva exploatării de la Roşia Montana şi a Guvernului Ponta.

Înarmaţi cu pancarte şi bannere colorate, aproximativ 35 de orădeni s-au adunat miercuri, la ora 18.00, în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva exploatării cu cianuri a minereurilor de la Roşia Montană.

S-a scandat, printre altele, „Jos guvernul cianurist!”, „Nu suntem o naţie de sclavi!”, „Solidaritate!”, „Nu corporaţia face legislaţia!”, „Uniţi salvăm Roşia Montană!”, „România trezeşte-te!”, „Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist!”, „Oradea trezeşte-te!” şi „S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană!”.

Protestatarii au purtat obişnuitele pancarte cu „Trădarea de ţară în aur se măsoară” şi „Salvaţi Roşia Montană”.

Ecologistul Orlando Balaş, cel care a participat la toate protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană le-a explicat manifestanţilor ce s-a discutat la întâlnirea cu Cristian Bodea.

„Senatorul a spus că nu va vota proiectul exploatării de la Roşia Montană şi că la fel vor face şi colegii lui din partid. A precizat că nu crede că proiectul va trece şi ne-a îndemnat să continuăm să ieşim în stradă pentru că doar aşa vom fi auziţi şi vom putea schimba ceva”

a spus Balaş care a mai adăugat:

„cerem o altă atitudine a guvernanţilor cu privire la resursele din România. Nu suntem împotriva exploatării dar vrem ca românii să facă exploatări într-un mod durabil, fără să distrugă mediul”

Cei 35 de orădeni au mers joi, 12 septembrie, în audienţă şi la Gavrilă Ghilea pentru a-i cere ;i acestuia  să se opună proiectului.

Senatorul Găvrilă Ghilea i-a felicitat pe reprezentanţii ONG-urilor pentru spiritul civic şi modul responsabil în care şi-au asumat recentele acţiuni pentru protecţia mediului şi a patrimoniului, asigurându-i că, împreună cu colegii săi din grupurile parlamentare ale PDL din Senat şi Camera Deputaţilor, va depune  toate diligenţele pentru respingerea proiectului de lege.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult