Categorized | Social

Coaliţie pentru un centru studenţesc de valoare la Oradea

Parlamentari ai judeţului Bihor şi şefi ai administraţiei publice locale s-au întâlnit în această săptămână cu conducerea Universităţii din Oradea (UO) cu scopul de a crea un parteneriat pentru dezvoltarea unei cât mai prestigioase instituţii de învăţământ superior în municipiul situat la graniţa de nord-vest a ţării.

La întâlnire, rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău a prezentat stadiul actual şi strategia de viitor a Universităţii din Oradea.

Parlamentarii prezenţi, Florica Cherecheş, Sonia Drăghici, Cristian Bodea, Florian Bodog, Gheorghe Dănuţ Bogdan, Ioan Cupşa, Cseke Attila, Gavrilă Ghilea, Ioan Hulea, Liviu Matiuţă Laza, Szabo Odon alături de subprefectul Cristian Bitea şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa

au ascultat precizările rectorului, ale prorectorilor şi ale preşedintelui Senatului universitar, prof.univ.dr. Sorin Curilă, precum şi solicitările acestora în vederea iniţierii unei colaborări de durată care să aibă ca rezultat crearea unui centru studenţesc valoros la Oradea.

Realizarea acestui deziderat ar produce efecte de lungă durată în plan economic şi social pentru Oradea şi judeţul Bihor.

În cadrul acestei prime întâlniri, invitaţii s-au arătat solidari cu propunerea dezvoltării municipiului Oradea ca şi centru universitar, urmând ca în acest sens să aibă loc noi întrevederi în care să fie discutate măsurile şi activităţile concrete care ar putea fi întreprinse în acest sens.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult