Categorized | Social

Clopoţelul de toamnă a sunat în şcolile din Bihor

În jur de o sută de mii de copii au început oficial şcoala, luni, 16 septembrie 2013, în Bihor. Cei mai mulţi, aproape 10 mii de micuţi, au păşit pentru prima dată într-o şcoală, făcând cunoştinţă cu învăţătoarele şi colegii pe care în următoarele luni îi vor vedea în fiecare zi.

Cei mai curioşi au fost cei 5.206 copii din clasa pregătitoare şi cei 4.056 de elevi din clasa I.

„În Bihor au început şcoala în jur de o sută de mii de elevi, 28.228 în clasele 0-IV, 24.603 în clasele V-VIII, 24.552 în ciclul liceal, 1.308 în ciclul postliceal şi 797 în şcoli profesionale. Lor li se mai adaugă şi elevii care învaţă în şcoli particulare”

a spus, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Ca noutăţi, comparativ cu anul trecut, elevii vor avea o zi în plus de vacanţă, de Paşti, iar semestrele au fost împărţite aproape egal, primul a început ieri şi se va termina pe 31 ianuarie 2014 (vacanţa de iarnă va fi între 21 decembrie şi 5 ianuarie 2014), iar al doilea va începe pe 10 februarie şi se va încheia pe 20 iunie (vacanţa de vară va fi între 21 iunie şi 14 septembrie 2014).

Între 1 şi 9 februarie va avea loc vacanţa intersemestrială iar între 12 aprilie şi 22 aprilie va avea loc vacanţa de primăvară. Săptămâna „Şcoala Altfel”, rebotezată în „Să ştim mai multe, să fim mai buni”, va avea loc în perioada 1 – 7 aprilie 2014.

Peste două mii de elevi şi părinţi la Onisifor Ghibu

 

Încă de la ora 9.00 careul din curtea Liceului Teoretic Onisifor Ghibu a început să prindă viaţă, zeci de părinţi, cu copiii de mână, aşezându-se în spaţiul în care urma să aibă loc festivitatea de deschidere a anului şcolar.

Razele de soare şi muzica ce răsuna la staţia din curtea şcolii destindeau atmosfera, în timp ce micuţii încercau să se agaţe de mâinile mămicilor şi bunicilor, conştienţi că după ceremonie, aceştia vor pleca lăsându-i cu noii colegi şi profesori. La ora 10.00, la careu, se adunaseră mai mult de două mii de persoane, cu flori şi zâmbete pe buze.

„La noi sunt 1.740 de copii, 119 copii în clasa zero, şi 115 în clasa I, dintre aceştia trei clase fiind foste pregătitoare. Mai avem 140 de copii în clasa a V-a şi 125 în clasa a IX-a”

a spus directorul Mircea Pop, care avea să deschidă festivitatea de începere a noului an şcolar.

După ce s-a cântat Imnul, a urmat o scurtă slujbă de aproximativ 15 minute. Învăţătoarele de la fiecare clasă nou formată au fost prezentate pe rând, directorul felicitându-i pe copiii care au ales să înveţe la Ghibu.

„Ne bucurăm să vedem că tot mai mulţi elevi aleg liceul nostru, ceea ce este o dovadă că eforturile ne sunt răsplătite.

Faptul că oferim un învăţământ de calitate este dovedit şi de rezultatele foarte bune de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, acolo unde ne situăm printre şcolile fruntaşe din Bihor.

Dacă în trecut eram văzuţi ca o pepinieră pentru şcolile mari din centrul oraşului, iată că tot mai mulţi elevi aleg să continue liceul aici. Sperăm ca şi autorităţile locale să ne sprijine pentru ca baza materială să se ridice la nivelul rezultatelor pe care le avem”

a mai spus Mircea Pop.

Bolojan la Gojdu şi Vuia

 

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, primarul Ilie Bolojan a participat la festivitățile de deschidere de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea.

Primarul a urat în numele Primăriei Oradea, mult succes în noul an școlar, putere de muncă și rezultate pe măsură, tuturor copiilor din municipiu.

Viceprimarul Ovidiu Mureșan a participat la rândul său la festivitățile de deschidere de la Școala Generală „Oltea Doamna”, Școala Generală „Nicolae Bălcescu” și Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult