Categorized | Eveniment

Primul weekend al Toamnei Orădene 2013

Festivalul Toamna Orădeană se desfăşoară în acest an în perioada 20 septembrie – 13 octombrie, pe parcursul a peste trei săptămâni, incluzând patru weekend-uri marcate prin evenimente de mai mare amploare. În primul dintre acestea, între 20-22 septembrie, are loc deschiderea oficială a manifestărilor, marcând totodată şi debutul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

Înainte de a se da startul oficial al Toamnei, vineri după masă orădenii au putut admira pe strada Republicii (pietonal) statuile vivante ale Companiei de Teatru Become din Sibiu. Totodată, la ora 17.30, s-a dat startul în Parcul Magnoliei la marşul Critical Mass, organizat de Probikers Bihor.

Vineri seara, pe scena TeatruluI Regina Maria, a aveut loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, cu spectacolul „Producătorii” de Mel Brooks.

Sâmbătă, orădenii interesaţi de teatru vor putea să aleagă dintre mai multe spectacole din cadrul Festivalului Intenaţional de Teatru, cum ar fi „Lecţia” de Eugen Ionescu, „Leonida Gem Session” (Teatrul Maghiar din Cluj) sau „Tom & Jerry” de Rick Cleveland, iar duminică, în cadrul secţiunii Teatru Scurt, vor putea fi vizionate spectacolele „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, „Urâtul” de Marius Von Mayenburg, „Gardenia” (Teatrul Maghiar din Timişoara) şi „Frilensăr” de Enoch Darli.

Pe scena din Piaţa Ferdinand, în seara zilei de sâmbătă vor avea loc concerte susţinute de Ansamblul Aztlan din Mexic, David Bryan, Anca Căuş şi Ştefan Stan iar duminică vor cânta EMStreat, Dancs AnnaMaria, Natalia Salagean şi Celia.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult