Categorized | Eveniment

Primul weekend al Toamnei Orădene 2013

Festivalul Toamna Orădeană se desfăşoară în acest an în perioada 20 septembrie – 13 octombrie, pe parcursul a peste trei săptămâni, incluzând patru weekend-uri marcate prin evenimente de mai mare amploare. În primul dintre acestea, între 20-22 septembrie, are loc deschiderea oficială a manifestărilor, marcând totodată şi debutul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

Înainte de a se da startul oficial al Toamnei, vineri după masă orădenii au putut admira pe strada Republicii (pietonal) statuile vivante ale Companiei de Teatru Become din Sibiu. Totodată, la ora 17.30, s-a dat startul în Parcul Magnoliei la marşul Critical Mass, organizat de Probikers Bihor.

Vineri seara, pe scena TeatruluI Regina Maria, a aveut loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, cu spectacolul „Producătorii” de Mel Brooks.

Sâmbătă, orădenii interesaţi de teatru vor putea să aleagă dintre mai multe spectacole din cadrul Festivalului Intenaţional de Teatru, cum ar fi „Lecţia” de Eugen Ionescu, „Leonida Gem Session” (Teatrul Maghiar din Cluj) sau „Tom & Jerry” de Rick Cleveland, iar duminică, în cadrul secţiunii Teatru Scurt, vor putea fi vizionate spectacolele „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, „Urâtul” de Marius Von Mayenburg, „Gardenia” (Teatrul Maghiar din Timişoara) şi „Frilensăr” de Enoch Darli.

Pe scena din Piaţa Ferdinand, în seara zilei de sâmbătă vor avea loc concerte susţinute de Ansamblul Aztlan din Mexic, David Bryan, Anca Căuş şi Ştefan Stan iar duminică vor cânta EMStreat, Dancs AnnaMaria, Natalia Salagean şi Celia.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult