Categorized | Cultură

Teatru şi muzică în a cincea zi de Festival Internaţional, la Oradea

A cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea va fi un nou prilej de desfătare pentru orădeni. Aceştia vor putea vedea piesele „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, „Ce-a ajuns România!… care România?”, „Toxic love”, „8 femei” şi „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea.

Primul dintre spectacole este „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea, de la ora 17.00, pe Scena Mobilă din spatele teatrului.

De la ora 19.00, în Sala Mare, orădenii pot participa la spectacolul Teatrului Odeon din București, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, de Bertold Brecht în regia artistică a lui Dragoș Galgoțiu. Vedetele Odeonului, Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Mihai Smarandache, Cătălina Mustață și mulți-mulți alții, revin astfel la Oradea.

De la ora 20.00, vor urma alte două spectacole din secțiunea „Fringe”. În „Stage”, va avea loc spectacolul Companiei de Teatru „Become” din Sibiu, „Ce-a ajuns România!… care România?” – un spectacol care încearcă să readucă în prim plan texte comice, excepţionale, cândva interpretate de mari actori ca Toma Caragiu, Octavian Cotescu sau Dem Rădulescu. Întâmplări amuzante din epoca de aur, astăzi atât de actuale, poate mai triste, poate mai amuzante.

În „Moszkva Cafe” se va putea urmări piesa „Toxic love”, a Teatrului Particular Brașov, text de Sorin Misirianțu, regie de Dorinei Roman – o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină… o temă majoră de meditație pentru toate vârstele.

„8 femei” – o nouă premieră a Teatrului Regina Maria

 

La Casa de Cultură a Sindicatelor se joacă premiera Teatrului Regina Maria, „8 femei”, de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor – o farsă poliţistă, punctată de lovituri de teatru spectaculoase, dar înzestrată şi cu o vizibilă dimensiune satirică.

În spectacol vor putea fi văzute îndrăgitele actrițe Elvira Platon-Rîmbu, Lucia Rogoz, Corina Cernea, Angela Tanko, Anca Sigmirean, Denisa Vlad, Anda Tămășanu și Georgia Căprărin.

Biletele (cu excepția spectacolelor din secţiunea „Fringe”) s-au pus în vânzare la Agenția de Bilete a Teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-19.00 și în weekend, între orele 10.00-13.00, dar și cu o oră înainte de spectacol), plus online, pe biletmaster.ro. Tichetele pentru spectacolele din secțiunea „Fringe” se pot achiziționa din locul unde se joacă spectacolele („Stage” sau „Moszkva Cafe”).

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4248 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult