Categorized | Cultură

Teatru şi muzică în a cincea zi de Festival Internaţional, la Oradea

A cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea va fi un nou prilej de desfătare pentru orădeni. Aceştia vor putea vedea piesele „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, „Ce-a ajuns România!… care România?”, „Toxic love”, „8 femei” şi „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea.

Primul dintre spectacole este „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea, de la ora 17.00, pe Scena Mobilă din spatele teatrului.

De la ora 19.00, în Sala Mare, orădenii pot participa la spectacolul Teatrului Odeon din București, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, de Bertold Brecht în regia artistică a lui Dragoș Galgoțiu. Vedetele Odeonului, Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Mihai Smarandache, Cătălina Mustață și mulți-mulți alții, revin astfel la Oradea.

De la ora 20.00, vor urma alte două spectacole din secțiunea „Fringe”. În „Stage”, va avea loc spectacolul Companiei de Teatru „Become” din Sibiu, „Ce-a ajuns România!… care România?” – un spectacol care încearcă să readucă în prim plan texte comice, excepţionale, cândva interpretate de mari actori ca Toma Caragiu, Octavian Cotescu sau Dem Rădulescu. Întâmplări amuzante din epoca de aur, astăzi atât de actuale, poate mai triste, poate mai amuzante.

În „Moszkva Cafe” se va putea urmări piesa „Toxic love”, a Teatrului Particular Brașov, text de Sorin Misirianțu, regie de Dorinei Roman – o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină… o temă majoră de meditație pentru toate vârstele.

„8 femei” – o nouă premieră a Teatrului Regina Maria

 

La Casa de Cultură a Sindicatelor se joacă premiera Teatrului Regina Maria, „8 femei”, de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor – o farsă poliţistă, punctată de lovituri de teatru spectaculoase, dar înzestrată şi cu o vizibilă dimensiune satirică.

În spectacol vor putea fi văzute îndrăgitele actrițe Elvira Platon-Rîmbu, Lucia Rogoz, Corina Cernea, Angela Tanko, Anca Sigmirean, Denisa Vlad, Anda Tămășanu și Georgia Căprărin.

Biletele (cu excepția spectacolelor din secţiunea „Fringe”) s-au pus în vânzare la Agenția de Bilete a Teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-19.00 și în weekend, între orele 10.00-13.00, dar și cu o oră înainte de spectacol), plus online, pe biletmaster.ro. Tichetele pentru spectacolele din secțiunea „Fringe” se pot achiziționa din locul unde se joacă spectacolele („Stage” sau „Moszkva Cafe”).

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4313 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult