Categorized | Cultură

Teatru şi muzică în a cincea zi de Festival Internaţional, la Oradea

A cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea va fi un nou prilej de desfătare pentru orădeni. Aceştia vor putea vedea piesele „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, „Ce-a ajuns România!… care România?”, „Toxic love”, „8 femei” şi „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea.

Primul dintre spectacole este „Concertul de muzică de fanfară” susținut de Fanfara Universității din Oradea, de la ora 17.00, pe Scena Mobilă din spatele teatrului.

De la ora 19.00, în Sala Mare, orădenii pot participa la spectacolul Teatrului Odeon din București, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, de Bertold Brecht în regia artistică a lui Dragoș Galgoțiu. Vedetele Odeonului, Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Mihai Smarandache, Cătălina Mustață și mulți-mulți alții, revin astfel la Oradea.

De la ora 20.00, vor urma alte două spectacole din secțiunea „Fringe”. În „Stage”, va avea loc spectacolul Companiei de Teatru „Become” din Sibiu, „Ce-a ajuns România!… care România?” – un spectacol care încearcă să readucă în prim plan texte comice, excepţionale, cândva interpretate de mari actori ca Toma Caragiu, Octavian Cotescu sau Dem Rădulescu. Întâmplări amuzante din epoca de aur, astăzi atât de actuale, poate mai triste, poate mai amuzante.

În „Moszkva Cafe” se va putea urmări piesa „Toxic love”, a Teatrului Particular Brașov, text de Sorin Misirianțu, regie de Dorinei Roman – o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină… o temă majoră de meditație pentru toate vârstele.

„8 femei” – o nouă premieră a Teatrului Regina Maria

 

La Casa de Cultură a Sindicatelor se joacă premiera Teatrului Regina Maria, „8 femei”, de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor – o farsă poliţistă, punctată de lovituri de teatru spectaculoase, dar înzestrată şi cu o vizibilă dimensiune satirică.

În spectacol vor putea fi văzute îndrăgitele actrițe Elvira Platon-Rîmbu, Lucia Rogoz, Corina Cernea, Angela Tanko, Anca Sigmirean, Denisa Vlad, Anda Tămășanu și Georgia Căprărin.

Biletele (cu excepția spectacolelor din secţiunea „Fringe”) s-au pus în vânzare la Agenția de Bilete a Teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-19.00 și în weekend, între orele 10.00-13.00, dar și cu o oră înainte de spectacol), plus online, pe biletmaster.ro. Tichetele pentru spectacolele din secțiunea „Fringe” se pot achiziționa din locul unde se joacă spectacolele („Stage” sau „Moszkva Cafe”).

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4273 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult