Categorized | Social

Cartierul Nufărul nu mai arată ca la ţară! S-au făcut parcări şi s-a asfaltat peste tot

După ce au fost nevoiţi să asculte zilnic înjurăturile muncitorilor, să înghită praful şi să suporte zgomotele făcute de maşinile care au spart piatra şi au asfaltat la câţiva metri de ferestrele lor, locuitorii din zona Nufărul se pot acum bucura de câteva sute de locuri noi de parcare. Nu au putut însă trece neobservate dispariţia peste noapte a unor copaci (unul chiar din spatele blocului D33 de pe Leonardo da Vinci) şi a covorului verde de iarbă.

Dincolo de aceste neajunsuri, pentru prima dată terenul viran plin de pietriş şi scaieţi din zonă, un teren care arăta ca la ţară, cu mocirla aferentă atunci când cădeau câţiva stropi de ploaie, a devenit pentru prima dată, unul pe care se poate circula normal. Chiar şi cu pantofi cu toc.

Locuitorii din zonă speră ca în următoarea perioadă, marea de ciment care s-a întins în jurul blocurilor în care locuiesc să fie pigmentată, măcar ici şi colo, cu câteva fire de iarbă.

Vorbim aici despre lucrările realizate în Cartierul Nufărul II, respectiv pe străzile Leonado da Vinci, Lisz Ferenc și Alexandru Hasas.

Conform municipalităţii, în zonă exista un proiect mai vechi de intubare a Pârâului Adona, în cadrul căruia era prevăzută realizarea a peste o mie de locuri de parcare peste partea intubată a pârâului, în cadrul a 4 etape de execuție.

„Acum, lucrările la aceste noi parcări de domiciliu începute în anul 2012 sunt deja terminate. În 2013 s-au finalizat lucrările din etapa a III-a, prin care s-au realizat 111 locuri de parcare, trotuare și alei, rețea de iluminat public, rețea de canalizare pluvială, delimitarea și amenajarea terenului pentru spații verzi.

În cadrul etapei a IV-a, care cuprinde zona de blocuri de la intersecția străzii Leonardo da Vinci până la grădinița nou construită de pe Liszt Ferenc, s-au amenajat aproximativ 300 de locuri de parcare, s-au construit trotuare, alei carosabile, rețea de iluminat public, rețea de canalizare pluvială”

a spus viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe teren.

Anul viitor, parc nou pe partea dreaptă a străzii Liszt Ferenc

 

Pe lângă toate aceste lucrări, Primăria Oradea a mai amenajat, de o parte și de alta a străzii Leonardo da Vinci, 375 de locuri de parcare în cadrul contractului de lucrări curente.

„Având în vedere că locuitorii din zonă au acum spații special amenajate pentru parcare, pe o parte a străzii Leonardo da Vinci a fost deja interzisă parcarea și oprirea prin indicatoare corespunzătoare, urmând ca același lucru să se impună și pe cealaltă parte a străzii, pentru ca în final Leonardo da Vinci să fie folosită exclusiv  pentru  trafic rutier”

a completat viceprimarul Mircea Mălan.

Din păcate, la ora actuală, deşi sunt câteva săptămâni de când s-au finalizat parcările, o mulţime de şoferi continuă să parcheze maşinile pe trotuare, împiedicând în acest fel circulaţia oamenilor sau chiar accesul lor în locuinţe, lucru care îi nemulţumeşte pe locuitorii din zonă.

O altă veste bună, pornită în mod cert de la observarea în teren a situaţiei, şi anume a faptului că zonele verzi şi pomii s-au împuţinat odată cu finalizarea parcărilor, este aceea că municipalitatea vrea să amenajeze anul viitor un parc de aproximativ două hectare pe partea dreaptă a străzii Liszt Ferenc.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult