Categorized | Social

Din 800 de participanţi la Bursa locurilor de muncă, 350 vor susţine interviuri pentru angajare

Conform organizatorilor, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care a avut loc vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, a fost una de succes. Din cei aproximativ 800 de orădeni, 350 au fost selectaţi în vederea susţinerii unui interviu pentru angajare.

Zeci de orădeni, cu dosare în mână căutau vineri, 27 septembrie 2013, firmele care aveau disponibile locuri de muncă potrivite cu studiile şi calificările lor.

„Noi oferim locuri de muncă atât pentru persoane cu studii superioare, inspectori şi manageri de vânzări dar şi pentru cei cu studii medii, agenţi de vânzări.

Deocamdată, participarea este salabă dar sperăm ca pe zi, situaţia să se schimbe”

a spus, Cerasela Ionescu, reprezentanta unei firme de vânzări.

Printre persoanele care îşi doreau locuri de muncă, părerile erau împărţite.

„Până acum, pentru domeniul pe care sunt eu pregătit, am găsit un singur loc de muncă. Mă aşteptam la mai multe locuri pentru persoanele cu studii superioare”

a spus Tiberiu Jurcuţ.

George Popa era însă de altă părere:

„eu caut un loc de muncă pentru şofer sau muncitor în construcţii iar oferta este destul de bună”

a afirmat orădeanul.

Firmele primesc prime dacă angajează absolvenţi

 

Directorul executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, Adrian Graţian Morar a spus că bursa poate fi considerată un succes.

„Au participat 39 de firme, cu trei mai multe decât anunţasem iniţial şi au fost scoase spre ocupare 486 de locuri de muncă, dintre care 93 pentru persoanele cu studii superioare. Din cei 800 de participanţi, 500 au fost absolvenţi iar 350 au fost selectaţi pentru susţinerea interviului de angajare”

a spus Adrian Morar.

Cele mai multe posturi disponibile au fost în industria contrucţiilor metalice, fabricarea componentelor electronice şi în domeniul inginerie şi consultanţă tehnică.

Angajatorii care au încadrat în muncă absolvenţi, vor putea beneficia de o serie de prime, care pornesc de la 500 de lei pe lună şi pot ajunge până la 750 de lei pe lună, în funcţie de studiile angajatului. Conform directorului executiv adjunct al AJOFM Bihor, instituţia are banii pregătiţi pentru aceste prime.

„În schimb, angajatorii au obligaţia să îi menţină în muncă 12 luni pe absolvenţi, nu 36 cât era până acum. La rândul lor, absolvenţii care se angajează în timp ce beneficiază de ajutorul de şomaj, pot primi integral această sumă până la expirarea termenului pentru care le-a fost acordată”

a mai spus Adrian Morar.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult