Categorized | Social

Noaptea Cercetătorilor 2013, un regal pentru cei mici!

Noaptea Cercetătorilor, organizată pentru prima dată și la Universitatea din Oradea, a fost un real succes, în special printre cei mici. Evenimentul s-a desfășurat în același timp în mai multe instituții de cercetare din Europa.

La Oradea, festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc la ora 17.00, în Sala Polivalentă a Universității, în prezența rectorului Constantin Bungău, a președintelui Senatului – Sorin Curilă, a cancelarului Senatului – Vasile-Aurel Căuș, a prorectorului Sorin Șipoș și a profesorului Iacob Hanţiu. Printre altele, rectorul Constantin Bungău a promis că va face ca și în Oradea, Noaptea Cercetătorilor să devină tradiție.

Cei mai fericiți au fost însă copiii care abia au așteptat ca oficialii să-și încheie discursurile ca să se poată juca.

Principalele atracții au fost jocurile de perspicacitate, informațiile prezentate de criminaliști dar și o mașinuță robot, construită de cercetătorii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, pe care cei mai norocoși au putut-o conduce câțiva metri.

Alte atracții gustate de public au fost demonstrația făcută de campionul olimpic la tir cu arcul, Alin Moldovean și vizionarea unor documentare cu cercetările arheologice şi speologice ale specialiștilor de la Muzeul Țării Crișurilor.

Noaptea Cercetătorilor 2013 a oferit oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Organizată sub egida Uniunii Europene de către „Target Active Training” și Asociația „Invenio”, Noaptea Cercetătorilor 2013 s-a desfășurat în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea București – Facultatea de Fizică, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (Bucuresti) şi Asociația „Cygnus” din Suceava.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult