Categorized | Social

Orădenii au simţ civic. Au ieşit cu miile la curăţenie!

Soarele a ținut cu orădenii sâmbătă, când, după câteva zile cu ploaie și temperaturi scăzute, a coborât în parcarea de la Lotus Center, acolo unde organizatorii proiectului Let’s Do It România împărțeau saci de gunoi și mănuși pentru voluntari.

Nici nu se făcuse încă ora 9.00, că parcarea magazinului Lotus se și umpluse cu grupuri de tineri, părinți, profesori și oameni în uniforme. Aceștia treceau pe la organizatori care le arătau zonele în care era nevoie de ajutorul lor și le dădeau saci de plastic și mănuși.

„Participă foarte mulți elevi, reprezentanți ai autorităților locale și toate deconcentratele. Suntem ajutați și de echipajele de la Salvamont care folosesc ambarcațiuni speciale pentru a curăța Crișul.

Comparativ cu prima ediție organizată în Oradea, numărul celor care participă la această acțiune este dublu. Cât despre cei care nu ies să ne ajute, cred că sunt exact oamenii care fac mizerie”

a spus, Mihai Pop, coordonatorul judeţean al acţiunii.

Printre participanți, ca în fiecare an, s-a numărat și Călin Mocan – fostul şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi al Gărzii de Mediu Bihor.

„Let’s Do It România nu este un simplu proiect în care oamenii se adună să facă curat. Este în primul rând o mișcare de solidaritate, care a reușit să adune la un loc mii de români care cred într-o lume mai curată. Dacă zeci de mii de români pot fi mobilizați pentru un astfel de scop cred că se pot găsi și alte scopuri nobile la care pot participa”

a spus Mocan, unul dintre organizatorii primei ediții a proiectului.

Printre elevii de la cele peste 40 de școli s-au numărat și cei de la Colegiul Tehnic Transilvania, coordonați de profesorii Ionel Popa, Ana Pop și Ionela Radu. Aceștia au făcut curat în zona Ioșia Nord – Pod – Siloz – Agrosem.

Din 2010, de când au început aceste acţiuni, în judeţul Bihor au participat nu mai puţin de 15.500 de voluntari, anul trecut realizându-se un record de 8.000 de persoane implicate. Organizatorii speră ca în acest an să își depășească propriul record, lucru posibil dacă ne gândim la numărul mare de bihoreni care au ieșit sâmbătă la curățenie.

Let’s Do It România s-a desfăşurat anul acesta în parteneriat cu Prefectura, Primăria Oradea, Eco bihor, Zona Metropolitană Oradea, Lotus Center şi Asociaţia Firmelor Bihorene.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult