Categorized | Social

Pasarelă pentru biciclişti între Traian Blajovici și Universității

Primăria municipiului Oradea a finalizat construcția unei pasarele noi peste pârâul Peța, între strada Traian Blajovici și Universității, lângă zona verde amenajată în cursul acestei veri. Pasarela va crea un coridor pietonal și ciclist între parcul Bălcescu și zona Universității.

Pasarela este compusă din două fundații izolate pe ambele părți ale pârâului, cu o suprastructură din 2 grinzi cu zăbrele, cu înălțimea de 90 cm și o deschidere de 17 metri. Lungimea totală a pasarelei este de 19,40 m, lățimea utilă este de 2 m, iar lățimea totală este de 2,18 m.

Podina pasarelei s-a realizat din grătare electroforjate cu grosimea de 40 mm, termenul de execuție fiind 60 de zile.

Firma executantă a fost SC Abed Nego Com, valoarea lucrării fiind de peste 72 de mii de lei, fără TVA.

Această pasarelă va crea un coridor pietonal și ciclist între parcul Bălcescu și zona Universității, astfel asigurându-se circulația pietonală între străzile Făgărașului și Drumul Militar, în zona dintre strada Traian Blajovici și Armatei Române.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult