Categorized | Social

Eseuri ale elevilor din Oradea adunate într-o carte despre prevenirea violenţei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor a derulat la sfârşitul anului trecut o campanie de prevenire a violenţei în rândul tinerilor. Ca parte a acesteia, tinerii de la cinci licee au scris mai multe eseuri care au fost adunate într-o carte ce a fost lansată miercuri, 2 octombrie, la Primăria Oradea.

Lansarea cărţii a beneficiat de prezenţa şefului IPJ Bihor – Liviu Popa, a coordonatorilor lucrării – Ioana Indrieş şi Carmen Tripe şi a inspectorului şcolar Mioara Ţigan. Cartea a fost prezentată de consultantul în afaceri Dacian Palladi.

„Lucrarea s-a născut în urma discuţiilor pe care poliţiştii le-au avut cu copiii.

Atunci când am văzut desenele şi am citit eseurile anti-violenţă pe care le-au scris ne-am dat seama cât de implicaţi sunt în această campanie şi am decis să adunăm cele mai bune dintre eseuri într-o carte”

a spus în deschiderea evenimentului, chestorul Liviu Popa.

Reprezenatantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Mioara Ţigan, le-a mulţumit tinerilor pentru că au venit la lansare, precizând că îşi doreşte ca proiectul să continue şi în alte şcoli.

„Unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului a fost acest concurs, cele mai bune dintre eseuri fiind adunate în cartea „Alegerea mea”.

Multe dintre ele aparţin genului ficţiune dar cu toate au un sâmbure de adevăr şi arată atitudinea tinerilor în faţa violenţei.

Sper ca cei care o vor citi să înţeleagă cât de rea poate fi violenţa şi să aleagă o atitudine nonviolentă în viaţă”

a spus Carmen Tripe, unul din coordonatorii lucrării.

Broşura „Alegerea Mea – Eseuri antiviolenţă” conţine 20 de eseuri alese de o comisie formată din inspectorul Mioara Ţigan, directorul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul – Ruben Filimon, al Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” – Daniela Vâlceanu, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” – Rodica Juncu, profesoara Dana Puşcaşiu de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” şi jurnaliştii Bogdan Oniţa (Crişana) şi Otlia Şandor (Jurnalul Bihorean).

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Eseuri ale elevilor din Oradea adunate într-o carte despre prevenirea violenţei”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult