Categorized | Social

Cornel Domuţa serbat după 30 de ani de muncă în cercetarea agricolă

Prof. dr. ing. Cornel Domuţa a fost sărbătorit ieri de colegii de la Facultatea de Protecţia Mediului şi de conducerea Universităţii din Oradea ca urmare a îndelungatei sale activităţi de cercetare. Ca o recunoaştere a muncii depuse, la festivitatea organizată la Hotel Continental au participat mai mulţi profesorii de la Facultăţi de profil din Cluj-Napoca.

Munca profesorului Cornel Domuţa, directorul Departamentului de Ingineria Mediului a Facultăţii de Protecţia Mediului, se suprapune peste cea mai importantă parte a activităţii în cercetare, întreprinsă de Universitatea din Oradea.

Tocmai de aceea, în semn de recunoaşte, la lansarea cărţii „Cornel Domuţa – 30 de ani de cercetări agricole în Nord-Vestul României” au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea – Sorin Curilă, prorectorul Marcela Prada, rectorul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji şi şef lucr. dr. Monica Costea, care a şi moderat evenimentul.

„În cuprinsul cercetării ştiinţifice, 30 de ani nu înseamnă mare lucru dar dacă ne raportăm la o viaţă de om, înseamnă enorm”

a spus Cornel Popa în deschiderea evenimentului.

Preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă a citit o scurtă biografie a profesorului Domuţa, evidenţiind dificultăţile pe care le-a întâmpinat de la începutul activităţii de cercetare.

„Este o zi aniversară nu doar pentru Cornel Domuţa ci pentru Facultatea de Protecţia Mediului şi Universitatea din Oradea pentru că munca pe care el a făcut-o în staţiunea de cercetare ne-a ajutat să fim singura facultate din întreaga Universitate care are două domenii de studiu clasificate cu calificativul A la Ministerul Educaţiei (n.r. Domeniul Agronomie, Horticultură, Silvicultură, Inginerie forestieră şi domeniul Inginerie şi Management)”

a spus decanul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji.

Au luat apoi cuvântul mai mulţi profesori şi specialişti în ştiinţe agricole de la Universităţi din Cluj-Napoca, veniţi la Oradea special pentru acest eveniment.

În semn de apreciere, cercetătorul a primit din partea colegilor de la Departamentul de Ingineria Mediului o plachetă inscripţionată cu numele său.

Lucrarea „Cornel Domuţa – 30 de ani de cercetări agricole în Nord-Vestul României” are 42 de pagini, conţine date biografice despre autor şi o evidenţă a cercetărilor şi lucrărilor publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate, avându-i ca referenţi ştiinţifici pe cunoscuţii specialişti Ioan Jelev de la Academia de Ştiinte Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” din Cluj-Napoca şi pe Leon Sorin Muntean de la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult