Categorized | Cultură

Octombrie, o lună plină pentru actorii de la Teatrul Regina Maria

Luna octombrie este o lună încărcată pentru Teatrul Regina Maria din Oradea, care va porni în turnee și festivaluri, cu cele mai noi producții. Trupa Iosif Vulcan va merge cu spectacole la Satu Mare, Baia Mare, Zalău şi Bucureşti iar Trupa Arcadia la Alba Iulia şi Bucureşti.

Trupa Arcadia a fost invitată să participe cu spectacolul „Frumoasa şi bestia” (în regia lui Florian Silaghi) la Festivalul Internațional de Teatru „Poveşti”, în 3 octombrie 2013, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.

De acolo, spectacolul va poposi şi la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, în 5 octombrie 2013, la „Teatrul Ion Creangă” din Bucureşti.

În perioada 7-9 octombrie 2013, Trupa Iosif Vulcan va porni în turneu cu spectacolele „Vrăjitorul din Oz” și „La „Iunion”, birjar!” în Satu Mare (7 octombrie – la sala Teatrului de Nord Satu Mare), Baia Mare (8 octombrie – la Teatrul Municipal Baia Mare) și Zalău (la Casa de Cultură a Sindicatelor).

Către finalul lunii, trupa porneşte din nou la drum deoarece spectacolul produs de Teatrul Regina Maria în stagiunea 2012-2013, „A douăsprezecea noapte” (de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), a fost selectat să participe la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru.

Acesta se va desfășura în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013 la București.

Spectacolul va participa în secțiunea „Teatrul de mâine” unde se vor juca două reprezentații, în zilele de 27 și 28 octombrie (la Teatrul Mic).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Octombrie, o lună plină pentru actorii de la Teatrul Regina Maria”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult