Categorized | Cultură

Octombrie, o lună plină pentru actorii de la Teatrul Regina Maria

Luna octombrie este o lună încărcată pentru Teatrul Regina Maria din Oradea, care va porni în turnee și festivaluri, cu cele mai noi producții. Trupa Iosif Vulcan va merge cu spectacole la Satu Mare, Baia Mare, Zalău şi Bucureşti iar Trupa Arcadia la Alba Iulia şi Bucureşti.

Trupa Arcadia a fost invitată să participe cu spectacolul „Frumoasa şi bestia” (în regia lui Florian Silaghi) la Festivalul Internațional de Teatru „Poveşti”, în 3 octombrie 2013, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.

De acolo, spectacolul va poposi şi la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, în 5 octombrie 2013, la „Teatrul Ion Creangă” din Bucureşti.

În perioada 7-9 octombrie 2013, Trupa Iosif Vulcan va porni în turneu cu spectacolele „Vrăjitorul din Oz” și „La „Iunion”, birjar!” în Satu Mare (7 octombrie – la sala Teatrului de Nord Satu Mare), Baia Mare (8 octombrie – la Teatrul Municipal Baia Mare) și Zalău (la Casa de Cultură a Sindicatelor).

Către finalul lunii, trupa porneşte din nou la drum deoarece spectacolul produs de Teatrul Regina Maria în stagiunea 2012-2013, „A douăsprezecea noapte” (de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), a fost selectat să participe la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru.

Acesta se va desfășura în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013 la București.

Spectacolul va participa în secțiunea „Teatrul de mâine” unde se vor juca două reprezentații, în zilele de 27 și 28 octombrie (la Teatrul Mic).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Octombrie, o lună plină pentru actorii de la Teatrul Regina Maria”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult