Categorized | Social

Studenţii de la Drept promit un an plin de evenimente

Studenţii orădeni din ELSA şi-au prezentat vineri, 4.10.2013, planurile pentru următoarea perioadă, printre cele mai importante evenimente numărându-se programe de practică pentru studenţi, seminarii şi conferinţe, simulări de procese şi reeditarea revistei de drept „Recurs”.

Noul birou de conducere, ales în luna mai a acestui an, are în proiect să organizeze mai multe evenimente la care să participe şi studenţi de la alte specializări sau simpli cetăţeni pasionaţi de ştiinţele juridice.

„Dorim să punem la punct un proiect intitulat „Postuniversitaria” prin intermediul căruia studenţii noştri să poată face practică în instituţii juridice pentru a se deprinde cu munca pe care o vor face după terminarea studiilor”

a spus, într-o conferinţă de presă ţinută la Universitatea din Oradea, Sergiu Pal, unul dintre noii vicepreşedinţi ai organizaţiei.

Un alt vicepreşedinte, Izabela Giulai se va ocupa de organizarea, pe 23 octombrie, a unui seminar de perspective juridice cu o prezentare a profesiilor în drept pentru ca studenţii să-şi facă o impresie cu privire la ce înseamnă o carieră în acest domeniu. Patricia Sarca se va ocupa de procese simulate şi de un concurs de eseuri juridice.

„Vrem să continuăm procesele simulate pentru ca studenţii să poate îmbina cunoştinţele teoretice cu cele practice.

Anul acesta vom organiza două astfel de procese, unul axat pe drept penal şi altul pe drept civil.

Ne mai propunem să atragem studenţii într-un concurs de eseuri juridice pentru aprofundarea unor teme specifice domeniului nostru. Cele mai bune lucrări vor fi premiate, iar premiul cel mare va fi participarea la competiţia naţională care se va organiza la Cluj Napoca.

Un alt proiect important vizează reeditarea revistei „Recurs”, pe care vreau să o aduc în actualitate, să aibă caracter permanent şi în ea să putem publica interviuri cu jurişti de succes sau cu reprezentanţi ai autorităţilor juridice locale”

a spus Patricia Sarca, studentă la Drept, care a mai amintit şi despre organizarea unui club de dezbateri la care să participe jurişti consacraţi.

Din noua echipă mai fac parte şi secretarul general Alexandra Contea şi Daciana Silaghi care se va ocupa de sponsorizări şi strângerea de fonduri.

„Primul eveniment pe care îl vom organiza va fi „This is Elsa” care va începe joi, 10 octombrie, prin intermediul căruia ne vom prezenta echipa şi ce înseamnă ELSA, cu scopul de a atrage noi membrii”

a spus, preşedintele organizaţiei, Marius Deaconu.

Chiar dacă organizaţia nu numără decât 34 de membri, reprezentanţii acesteia spun că vor continua să se axeze pe calitate în recrutarea acestora.

Ichim Vasilică

 

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult