Categorized | Social

Medicii sunt oficial în grevă japoneză

Angajaţii din sistemul sanitar sunt în grevă  japoneză, de luni până miercuri, timp în care vor purta banderole tricolore, fără a opri activitatea. Conform MEDIAFAX, dacă autoritățile vor continua să îi ignore aceștia promit că pe 2 noiembrie, de la ora 11.00, vor participa la un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei – Ministerul de Finanţe – Piaţa Victoriei.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, având în  vedere hotărârile luate de Consiliul Naţional întrunit în 3 octombrie şi luând în considerare consultările din perioada 5-7 octombrie, precum şi  discuţiile din cadrul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, în perioada  14 – 16 octombrie toţi salariaţii din sănătate vor participa la o grevă japoneză, purtând, pe braţul drept, o banderolă tricoloră.

Liderul sindical a precizat că începând din 7 octombrie Federaţia Sanitas a declanşat procedurile de organizare a grevei generale.

Conform calendarului de proteste stabilit, în 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate  vor participa la un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei – Ministerul de Finanţe – Piaţa Victoriei.

Liderul Sanitas declara, în 9 octombrie, că premierul Victor Ponta a  decis, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, constituirea unei comisii care să analizeze, împreună cu Coaliţia  Profesioniştilor din Sănătate, problemele invocate de angajaţii din  sistemul sanitar.

Leonard Bărăscu a spus că sindicaliştii menţin calendarul de proteste  anunţat, inclusiv mitingul din Capitală, anunţat pentru începutul lunii  noiembrie.

Se pregătesc de greva generală

 

Angajaţii din sistemul sanitar vor să declanşeze în noiembrie greva  generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci  guvernanţii nu răspund solicitărilor acestora.

Aceştia cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să  garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul  public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate și apărarea demniţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi.

Pe listă se mai află și organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public  pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu  privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în luna septembrie la sediile  Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, cerând respectarea  promisiunilor din programul de guvernare pentru sănătate.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult