Categorized | Cultură

Expoziţia artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar

Iubitorii de artă foto vor avea la finalul acestei săptămâni un nou prilej de bucurie. Vineri, 18 octombrie, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea va avea loc vernisarea expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.

Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, în parteneriat cu Fotoclubul „Debrecen”, au iniţiat organizarea sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi al Primăriei Municipiului Oradea, a ediţiei a treia a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.

Scopul expoziţieia fost prezentarea creaţiilor artiştilor fotografi care trăiesc în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar. La concurs au fost trimise 334 lucrări, realizate de artiştii fotografi, din Euroregiune sau membrii Fotocluburilor, care îşi desfăşoară activitatea în Euroregiunea Bihar – Hajdú Bihar.

Ediţia a treia organizată după o întrerupere de 7 ani a fost realizată cu un profesionalism mai mare decât în cazul primelor două ediţii, care a cuprins mai multe noutăţi.

Fotografii din judeţul Bihor au participat cu 186 imagini, alb-negru şi color, realizate de creatori din Aleşd, Balc, Beiuş, Marghita, Oradea, Ştei, Tăuteu şi Valea lui Mihai. Fotografii din judeţul Hajdu Bihar au expediat pentru acest concurs 148 de imagini alb-negru şi color, realizate de creatori din oraşele: Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Marghita, Nyíradony, Nyíregyháza şi Oradea.

Câştigători din Ungaria

Festivitatea de înaugurare a expoziţiei va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12).

Cu această ocazie vor fi înmânate premiile acordate în urma jurizării lucrărilor de către un juriu orădean, format din  artiştii fotografi Constantin Dancoglu, Claudiu Szabó şi Ştefan Tóth.

Câştigători au fost József Varga din Debrecen, cu lucrarea „Luminile dragostei – A szeretet fényei, (locul I), Matild Kovács din Nyíregyháza (locul II şi III), cu lucrările „Lăcrămioare – Gyöngyvirág” şi „Vis – Álom”.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite artistele de clarinet Ariadna şi Georgiana Mirescu.

Noua expoziţie organizată în cadrul proiectului co-finanţat de Centru Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 28 octombrie, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Vernisajul expoziţiei din Debrecen va avea loc în data de 29 octombrie 2013, ora 17:00, la Ifjúsági Ház (Simonffy utca 21.)

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult