Categorized | Cultură

Expoziţia artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar

Iubitorii de artă foto vor avea la finalul acestei săptămâni un nou prilej de bucurie. Vineri, 18 octombrie, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea va avea loc vernisarea expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.

Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, în parteneriat cu Fotoclubul „Debrecen”, au iniţiat organizarea sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi al Primăriei Municipiului Oradea, a ediţiei a treia a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar.

Scopul expoziţieia fost prezentarea creaţiilor artiştilor fotografi care trăiesc în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar. La concurs au fost trimise 334 lucrări, realizate de artiştii fotografi, din Euroregiune sau membrii Fotocluburilor, care îşi desfăşoară activitatea în Euroregiunea Bihar – Hajdú Bihar.

Ediţia a treia organizată după o întrerupere de 7 ani a fost realizată cu un profesionalism mai mare decât în cazul primelor două ediţii, care a cuprins mai multe noutăţi.

Fotografii din judeţul Bihor au participat cu 186 imagini, alb-negru şi color, realizate de creatori din Aleşd, Balc, Beiuş, Marghita, Oradea, Ştei, Tăuteu şi Valea lui Mihai. Fotografii din judeţul Hajdu Bihar au expediat pentru acest concurs 148 de imagini alb-negru şi color, realizate de creatori din oraşele: Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Marghita, Nyíradony, Nyíregyháza şi Oradea.

Câştigători din Ungaria

Festivitatea de înaugurare a expoziţiei va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12).

Cu această ocazie vor fi înmânate premiile acordate în urma jurizării lucrărilor de către un juriu orădean, format din  artiştii fotografi Constantin Dancoglu, Claudiu Szabó şi Ştefan Tóth.

Câştigători au fost József Varga din Debrecen, cu lucrarea „Luminile dragostei – A szeretet fényei, (locul I), Matild Kovács din Nyíregyháza (locul II şi III), cu lucrările „Lăcrămioare – Gyöngyvirág” şi „Vis – Álom”.

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite artistele de clarinet Ariadna şi Georgiana Mirescu.

Noua expoziţie organizată în cadrul proiectului co-finanţat de Centru Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 28 octombrie, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Vernisajul expoziţiei din Debrecen va avea loc în data de 29 octombrie 2013, ora 17:00, la Ifjúsági Ház (Simonffy utca 21.)

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult