Categorized | Social

Ilie Bolojan a fost ales preşedinte executiv peste municipiile din România

Ilie Bolojan a fost ales la sfârşitul săptămânii trecute președinte executiv al Asociației Municipiilor din România (AMR). Bolojan a promis că, în noua lui calitate, va susţine procesul de descentralizare, va încuraja schimbul de bune practici între primării şi va susţine modificările legislative care să ajute municipalităţile să îşi facă datoria faţă de cetăţeni.

Alături de Ilie Bolojan, prim-vicepreședinți ai AMR au fost aleși Gheorghe Falcă – primarul Aradului, și Gheorghe Nichita – primarul Iașiului. Tudor Pendiuc – primarul Piteştiului, a fost reales președinte al asociaţie

„Voi urmări trei direcţii principale. În primul rând voi susţine procesul de descentralizare, în aşa fel ca acesta să includă transferul de fonduri.

În al doilea rând, voi susţine schimbul de bune practici între municipiile membre ale asociaţiei, precum şi cu ţările UE, astfel ca să avem servicii mai bune.

Nu în ultimul rând, voi susţine modificările legislative care să ne permită să ne onorăm mai bine responsabilităţile ce ne revin, fiindcă sunt situaţii în care nu ne ajută cadrul legal – cum a fost cea a reabilitării faţadelor sau gestionarea situaţiei câinilor.”

a declarat, în urma alegerilor de vineri, 18 octombrie, primarul Ilie Bolojan.

Asociația Municipiilor din România îi reunește pe toți cei 103 primari ai municipiilor din țară, acestora adăugându-li-se cei șase edili-șefi de sectoare și primarul general al Capitalei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult