Categorized | Cultură

Pentru că oamenii de valoare nu trebuie uitaţi! Concert dedicat marelui muzicolog Thurzó Sándor

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi duminică, 27 octombrie, de la ora 18.15, la Biserica Sf. Ladislau (vizavi de Primăria Oradea), la un concert special dedicat muzicologului şi istoricului muzical orădean Thurzó Sándor care a trecut în nefiinţă în urmă cu patru ani.

Pentru a păstra vie în memorie amintirea îndrăgitului muzicolog şi istoric muzical orădean Thurzó Sándor, pe 27 octombrie, la ora 18.15. (nu uitaţi că în noaptea  de sâmbătă spre duminică, România trece la ora oficială de iarnă, ceasurile dându-se înapoi cu o oră!) va fi organizat un concert de muzică clasică la Biserica Sf. Ladislau.

Din program face parte W.A.Mozart: Jubilate Deo, Claudio Casciolini: Panis Angelicus, Popper Dávid: To the Memory of my Parents – Op.64, Nr.1 şi Wiegenlied Op.64, Nr.3, Fr.Liszt: Din „Harmonies Poétiques et Rélegieuses”: Hymne de l’enfant à son réveil, A.L.Webber: Pie Jesu, Liana Alexandra: Melodie, G.Fauré: Siciliano, J.S.Bach: Air, Henri Rabaud: Solo de Concert Op.10 pentru clarinet şi pian, G.Caccini: Ave Maria, Fr.Chopin: Nocturne Op.9, Nr.3, H.Villa-Lobos: Elegie, L.van Beethoven: Din Sonata Nr.12, Op.26 – „Marcia funebre sulla morte d’un Eroe” şi Halmos László: Missă în si minor

Alături de pianistul Thurzo Zoltan pe scenă va mai urca Corul Bisericii Sf. Ladislau „Halmos László” (dirijor: Brad Kribus Mónika) şi Bozsódi Beáta – violoncel, Jártó Kocsis Emőke – soprană, Székely István – clarinet, Thurzó Sándor József – violă.

Toţi orădenii sunt invitaţi să ia parte la concert, intrarea este liberă!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult