Categorized | Social

Palatului Moskovits este aproape gata!

Lucrările de reabilitare a Palatului Moskovits Adolf şi Fiii, de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, începute în primăvara acestui an vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Valoarea lucrărilor de reabilitare se ridică la aproximativ 450.000 lei.

Reabilitarea s-a făcut în baza unei Hotărâri a Consiliului Local printr-un parteneriat între Asociația de proprietari și firma de construcții Cseh Beton Construcții SRL a italianului Antonio Papalia, care a reabilitat și Palatul Episcopal Greco-Catolic.

Proiectul tehnic al lucrărilor și eliberarea autorizației de construire s-a realizat prin Fundatia de Protejare a Monumentelor Bihor, fără a presupune costuri în plus pentru locatari.

Astfel, pe perioada lucrărilor s-a refăcut tencuiala clădirii, s-au refăcut ornamentele, canalele pluviale, burlanele, s-a curățat feroneria (balcoanele, jardinierele), s-au refăcut gravurile, iar în prezent se realizează cromatica clădirii.

Urmează totodată ca în perioada următoare să se introducă iluminatul architectural.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult