Categorized | Social

Palatului Moskovits este aproape gata!

Lucrările de reabilitare a Palatului Moskovits Adolf şi Fiii, de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, începute în primăvara acestui an vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Valoarea lucrărilor de reabilitare se ridică la aproximativ 450.000 lei.

Reabilitarea s-a făcut în baza unei Hotărâri a Consiliului Local printr-un parteneriat între Asociația de proprietari și firma de construcții Cseh Beton Construcții SRL a italianului Antonio Papalia, care a reabilitat și Palatul Episcopal Greco-Catolic.

Proiectul tehnic al lucrărilor și eliberarea autorizației de construire s-a realizat prin Fundatia de Protejare a Monumentelor Bihor, fără a presupune costuri în plus pentru locatari.

Astfel, pe perioada lucrărilor s-a refăcut tencuiala clădirii, s-au refăcut ornamentele, canalele pluviale, burlanele, s-a curățat feroneria (balcoanele, jardinierele), s-au refăcut gravurile, iar în prezent se realizează cromatica clădirii.

Urmează totodată ca în perioada următoare să se introducă iluminatul architectural.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult