Categorized | Social

Fericire în prag de iarnă pentru tinerii cu probleme sociale din Oradea

72 de de persoane, tineri aflați în situații de risc social, vor avea la dispoziţie în următoarea perioadă două noi imobile amenajate și dotate la standarde moderne. Este vorba despre Centrul Social Dignitas, situat pe str. Eftimie Murgu nr. 9 şi Centrul Social Candeo aflat pe str. Iuliu Maniu nr. 20.

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea (ASCO), Arina Moș a susținut miercuri, 30 octombrie o conferință de presă în care a prezentat centrele sociale cu destinație multifuncțională Dignitas și Candeo, așa cum arată ele după construcția, echiparea și dotarea în cadrul Programului „Tineri aflați în situații de risc”.

„Este o zi importantă pentru Primăria Oradea, zi în care reușim să prezentăm două realizări deosebite, respectiv Centrul Social Dignitas și Centrul Social Candeo.

Acestea sunt amenajate și dotate la standarde moderne și urmează să stea la dispoziția unui număr de 72 de persoane, tineri aflați în situații de risc social. În continuare, urmează să fie selectați oamenii care vor beneficia de acestă investiție”

a spus viceprimarul Ovidiu Mureșan.

Beneficiarul acestor investiții este Administrația Social Comunitară Oradea, urmând ca serviciile sociale să fie furnizate de Fundația „Copii Făgăduinței” pentru Centrul Socoal Candeo și de Fundația „El Sadai” pentru Centrul Social Dignitas.

„Mulțumesc Primăriei Oradea pentru că are o politică socială foarte coerentă și pentru că are deschidere față de toate aceste persoane defavorizate, care sunt concetățeni de ai noștri. Mulțumesc totodată, managerului de proiect, Anca Trifan care a fost sufletul acestui proiect”

a spus directoarea ASCO, Arina Moș.

Prezentă la conferința, deputatul Florica Cherecheș a completat:

„Rolul nostru este de a-i ajuta pe acești tineri să se integreze și să își ia viața în propriile mâini, astfel încât să devină cetățeni onorabili ai acestui oraș. Îmi doresc ca pe parcurs să se alăture și alte ONG-uri pentru ca acest obiectiv să se împlinească”.

Valoarea celor două centre sociale (Centrul Social Dignitas, situat pe str. Eftimie Murgu nr. 9 şi Centrul social Candeo aflat pe str. Iuliu Maniu nr. 20) este de aproximativ 4 milioane de euro din care 1,2 milioane a fost valoarea contractului de finanţare şi 2,8 milioane valoarea contractului de execuţie.

Ambele lucrări au fost făcute de firma SC Constructorul Sălard SRL.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult