Categorized | Social

Fericire în prag de iarnă pentru tinerii cu probleme sociale din Oradea

72 de de persoane, tineri aflați în situații de risc social, vor avea la dispoziţie în următoarea perioadă două noi imobile amenajate și dotate la standarde moderne. Este vorba despre Centrul Social Dignitas, situat pe str. Eftimie Murgu nr. 9 şi Centrul Social Candeo aflat pe str. Iuliu Maniu nr. 20.

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea (ASCO), Arina Moș a susținut miercuri, 30 octombrie o conferință de presă în care a prezentat centrele sociale cu destinație multifuncțională Dignitas și Candeo, așa cum arată ele după construcția, echiparea și dotarea în cadrul Programului „Tineri aflați în situații de risc”.

„Este o zi importantă pentru Primăria Oradea, zi în care reușim să prezentăm două realizări deosebite, respectiv Centrul Social Dignitas și Centrul Social Candeo.

Acestea sunt amenajate și dotate la standarde moderne și urmează să stea la dispoziția unui număr de 72 de persoane, tineri aflați în situații de risc social. În continuare, urmează să fie selectați oamenii care vor beneficia de acestă investiție”

a spus viceprimarul Ovidiu Mureșan.

Beneficiarul acestor investiții este Administrația Social Comunitară Oradea, urmând ca serviciile sociale să fie furnizate de Fundația „Copii Făgăduinței” pentru Centrul Socoal Candeo și de Fundația „El Sadai” pentru Centrul Social Dignitas.

„Mulțumesc Primăriei Oradea pentru că are o politică socială foarte coerentă și pentru că are deschidere față de toate aceste persoane defavorizate, care sunt concetățeni de ai noștri. Mulțumesc totodată, managerului de proiect, Anca Trifan care a fost sufletul acestui proiect”

a spus directoarea ASCO, Arina Moș.

Prezentă la conferința, deputatul Florica Cherecheș a completat:

„Rolul nostru este de a-i ajuta pe acești tineri să se integreze și să își ia viața în propriile mâini, astfel încât să devină cetățeni onorabili ai acestui oraș. Îmi doresc ca pe parcurs să se alăture și alte ONG-uri pentru ca acest obiectiv să se împlinească”.

Valoarea celor două centre sociale (Centrul Social Dignitas, situat pe str. Eftimie Murgu nr. 9 şi Centrul social Candeo aflat pe str. Iuliu Maniu nr. 20) este de aproximativ 4 milioane de euro din care 1,2 milioane a fost valoarea contractului de finanţare şi 2,8 milioane valoarea contractului de execuţie.

Ambele lucrări au fost făcute de firma SC Constructorul Sălard SRL.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult