Categorized | Social

Universitatea din Oradea este pe locul 18 în România, conform clasamentului Scimago

Universitatea din Oradea se află pe locul 2.237 la nivel mondial şi pe locul 18 la nivel naţional potrivit clasamentului mondial Scimago pe anul 2013, realizat pe baza datelor adunate în perioada 2007 – 2011 despre 22 de instituţii de cercetare şi universităţi din România.

În 2013 Universitatea din Oradea a urcat 26 de locuri la nivel mondial, dar şi-a păstrat aceeaşi poziţie în plan naţional faţă de poziţiile ocupate în clasamentul anului 2012, respectiv 2.263 la nivel mondial şi 18 la nivel naţional.

În clasamentul Scimago se iau în considerare 6 indicatori, dintre care cei mai importanţi sunt: numărul de articole ştiinţifice, colaborarea internaţională, numărul de articole din cele mai prestigioase reviste (incluse în primele 25%), numărul de articole aflate printre cele mai citate 10% (rata excelenţei).

Din România, în clasamentul SIR Global 2013 sunt nominalizate 19 universităţi şi 3 institute de cercetare. Pe locul întâi se află Universitatea Politehnica din Bucureşti (locul 546 în lume), urmată de Academia Română (locul 798 la nivel mondial) şi Universitatea Babes-Bolyai (locul 880 la nivel mondial).

Universitatea din Oradea ocupă locul 18 pe ţară (2.237 în lume) şi locul 16 dintre centrele universitare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult