Categorized | Social

Oradea se împodobeşte pentru sărbătorile de iarnă!

Primăria Oradea a început în cursul săptămânii trecute pregătirile pentru realizarea iluminatului de sărbători în municipiu. Oraşul va fi împodobit cu 14 km de ghirlande, medalioane, figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, galaxii şi fântâni de lumini.

Iluminatul de sărbători va fi realizat în 27 de locații în oraș, pe bulevarde, străzi mai importante, parcuri și piețe. În plus, vor fi amenajate cu instalaţii luminoase următoarele obiective: Podul Sovata, Parcul Seleuş şi cele două poduri peste Pârâul Peţa, respectiv cele de pe str. Traian Blajovici şi de pe str. Vaporului.

Până la 1 decembrie, instalaţiile luminoase vor fi montate pe: Primărie, Piața Unirii, Piața Ferdinand, Parcul 1 Decembrie, Calea Republicii – Pietonal.

Până la 20 decembrie vor fi montate pe Calea Aradului, b-dul Ștefan cel Mare, b-dul Dacia, str. Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, Piața Independenței, b-dul Decebal, Podul Decebal, str. Matei Corvin, Pod Sovata și celelalte locații.

Montarea instalaţiilor electrice luminoase va fi asigurată de firma Luxten, fără niciun cost din partea administrației locale.

Noutatea din acest an o reprezintă o parte din ornamentele amplasate pe strada Republicii, pe podul din Piața Unirii și din Parcul 1 Decembrie.

Având în vedere că 95 % din ornamente sunt echipate cu sistem cu LED-uri, al căror consum este cu 70 % mai mic decât în cazul echipării cu bec incandescent, consumul de energie în cazul luminilor de sărbători va fi mult mai scăzut față de cel din anii anteriori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult