Categorized | Social

Oradea se împodobeşte pentru sărbătorile de iarnă!

Primăria Oradea a început în cursul săptămânii trecute pregătirile pentru realizarea iluminatului de sărbători în municipiu. Oraşul va fi împodobit cu 14 km de ghirlande, medalioane, figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, galaxii şi fântâni de lumini.

Iluminatul de sărbători va fi realizat în 27 de locații în oraș, pe bulevarde, străzi mai importante, parcuri și piețe. În plus, vor fi amenajate cu instalaţii luminoase următoarele obiective: Podul Sovata, Parcul Seleuş şi cele două poduri peste Pârâul Peţa, respectiv cele de pe str. Traian Blajovici şi de pe str. Vaporului.

Până la 1 decembrie, instalaţiile luminoase vor fi montate pe: Primărie, Piața Unirii, Piața Ferdinand, Parcul 1 Decembrie, Calea Republicii – Pietonal.

Până la 20 decembrie vor fi montate pe Calea Aradului, b-dul Ștefan cel Mare, b-dul Dacia, str. Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, Piața Independenței, b-dul Decebal, Podul Decebal, str. Matei Corvin, Pod Sovata și celelalte locații.

Montarea instalaţiilor electrice luminoase va fi asigurată de firma Luxten, fără niciun cost din partea administrației locale.

Noutatea din acest an o reprezintă o parte din ornamentele amplasate pe strada Republicii, pe podul din Piața Unirii și din Parcul 1 Decembrie.

Având în vedere că 95 % din ornamente sunt echipate cu sistem cu LED-uri, al căror consum este cu 70 % mai mic decât în cazul echipării cu bec incandescent, consumul de energie în cazul luminilor de sărbători va fi mult mai scăzut față de cel din anii anteriori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult