Categorized | Social

Săptămână cu evenimente importante pentru studenţii de la drept

ELSA Oradea organizează în această săptămână mai multe evenimente cu tematici diversificate, deschise și către studenți la alte specializări. Astăzi studenţii îl vor cunoaşte pe avocatul Răzvan Doseanu, urmând ca joi, de la ora 14.00, la Facultatea de Drept să aibă loc o întâlnire între jurnalişti şi avocatul Mircea Ursuţa pe tema dreptului la imagine publică.

Miercuri, 13 noiembrie, începând cu ora 18.00 în sala S 110 din cadrul Facultății de Drept a Universității din Oradea va avea loc evenimentul de tipul „Lawyers at work” în cadrul căruia avocatul Răzvan Doseanu va susține o conferință pe tema relației dintre avocat și client în care vor fi discutate teme precum abordarea viitorului client sau stabilirea onorariului.

Al doilea eveniment este discuția panel pe tema „Mass-media versus dreptul la viața privată”, realizat în cadrul International Focus Programme, care se înscrie într-un șir de evenimente la nivel internațional organizat pe tema media law.

Evenimentul, unic pe plan local, îi va aduce la masa vorbitorilor pe Bogdan Băcilă (Digi 24 Oradea) care va discuta despre politicile unei televiziuni de știri, pe Florin Ciucaş (Bihoreanul) care va vorbi despre funcționalitatea presei scrise şi pe avocatul Mircea Ursuța care va prezenta mai multe procese intentate pentru denigrarea unor personalităţi publice.

La începutul săptămânii vitoare și la sfârșitul acesteia vor avea loc alte evenimente precum „ELSA Training Day”, „Concursul de procese simulate în drepturi real”e sau „Inițiere în tainele debate-ului”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult