Categorized | Social

Străzile Apateului şi Adevărului intră în reabilitare şi modernizare

În ședința Consiliului Local de marţi, 19 noiembrie vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea str. Apateului – prelungire str. Hack Halasi Gyula până la joncțiunea cu pasajul suprateran din zona străzii Ciheiului. Tot marţi, consilierii vor vota şi pentru lucrările de intervenție la consolidarea străzii Adevărului.

Obiectivul situat în S-V municipiului, în Cartierul Grigorescu face legătura între intersecția străzii Hack Halasi Gyula cu strada Apateului și breteaua de legătură a pasajului propus a se executa peste drumul de centură în zona străzii Ciheiului.

Valoarea proiectului de modernizare este de peste 866.000 de lei (inclusiv TVA) și cuprinde modernizarea unei suprafețe carosabile de 2.132 mp, 1105 m trotuare noi, 410 m suprafață pistă bicicliști, amenajare accese la proprietăți şi realizarea canalizării pluviale.

Amenajările propuse, a căror termen de realizare va fi de 3 luni, vor duce la mărirea fluenței traficului, creșterea confortului pentru participanții la trafic, mărirea siguranței circulației și reducerea numărului de accidente plus igenizarea zonei.

Lucrările cuprinse în cadrul acestui obieciv se vor corela cu obiectivul de investiție a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România: „Pasaj suprateran peste drumul de centură al municipiului Oradea în zona străzii Ciheiului”.

Tot în ședința Consiliului Local de marţi vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de intervenție la consolidarea străzii Adevărului (tronson 290 ml).

Strada Adevărului din municipiul Oradea este o strada modernizată, cu îmbrăcăminte asfaltică, având lățimea variabilă în jur de 4 m, cu rigole din borduri stânga-dreapta și trotuare pe tronsoane izolate.

Datorită instabilității terenului din zonă, pe axul străzii au apărut pe un tronson de 290 m niște fisuri și crăpături a structurii rutiere, fiind necesară consolidarea zonei din aval a străzii, respectiv partea dreaptă.

În lipsa lucrărilor de consolidare, strada ar putea deveni impracticabilă, siguranța traficului și a locuitorilor putând fi din ce în ce mai redusă.

Valoarea totală a lucrărilor de consolidare este de peste 767.000 de lei (inclusiv TVA), cu un termen de realizare de 3 luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult