Categorized | Sanatate

Noroc că unele se consideră inferioare că altfel greşeam crezând că ne sunt egale!

Nu am fost niciodată adeptul tendinţelor misogine sau feministe. Am considerat întotdeauna că femeia este egala bărbatului cu menţiunea că este mai pricepută în anumite domenii decât bărbatul şi mai puţin pricepută în altele. Mă deranjează însă să văd tot mai multe manifestări cu caracter sexist, fie că vorbim despre femei sau bărbaţi, manifestări pe care nu le pot interpreta decât ca dovezi incontestabile de inferioritate.

Vă mai amintiţi de momentele de feminism absolut când Daniela Gyorfi îşi dădea jos chiloţii într-o emisiune televizată iar Mihaela Tatu prezenta „modele de succes” la celebra emisiune „De 3 ori femeie”?

Excesele de acest fel păreau a fi dispărut într-o societate în care, din toate punctele de vedere, femeia este egala bărbatului. Şi totuşi, ele continuă să se manifeste sub diferite forme şi pe diferite canale media făcând, după părerea mea, numai deservicii celor cu care ne împărţim viaţa.

Mai nou, am văzut că este la modă ca femeile de succes să le arate celorlalte cum să devină şi ele de succes. Asta nu este o problemă, în genere cu toţii avem nevoie de modele, dar de ce trebuie să ne axăm aici pe caracterul sexist al situaţiei. Există oameni de succes şi nu femei sau bărbaţi de succes.

Nu cred că femeilor le este mai greu să fie „de succes” decât bărbaţilor şi nici că pentru a fi de succes este musai să fii femeie sau bărbat. Apăsând mereu pe pedala feminismului nu poţi decât să dai dovada contrariului, să arăţi că eşti inferioară, slabă, incapabilă. Sau, şi mai rău, să îl prezinţi pe cel de lângă tine, care nu este de acelaşi sex, ca fiind duşmanul tău, impedimentul în lupta ta pentru succes.

Dacă este aşa, atunci poate este de vină invidia celui de lângă tine, caracterul lui şi nu faptul că „toţi bărbaţii sunt la fel”. Nu poţi transforma problemele tale individuale în problemele unuiversale ale sexului din care faci parte decât dacă, să îmi iertaţi modul direct de a o spune, eşti exagerat de prost.

Mai este încă o problemă, şi anume declinarea responsabilităţii. Nu eşti o persoană incapabilă pentru că eşti bărbat sau femeie, eşti o persoană incapabilă pentru că eşti incapabilă. Este mai comod însă să te victimizezi decât să te transformi, să îţi depăşeşti limitele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult