Categorized | Cultură

Fotografii din Carei îşi expun lucrările la Oradea

Artiştii fotografi din Carei vor expune la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea 80 de fotografii alb-negru şi color. Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la ora 12:00, lucrările urmând a fi prezentate de artistul fotograf Bikfalvi Zsolt, preşedintele Fotoclubului „Vasile Vénig Lászó”.

Printre artiştii din Carei care vor expune fotografii în Oradea se numără: Andreea Moisei, Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Cristina Lincar, Csomai Dávid, Dragos Georgescu, Ecaterina Marcas, Farkas Alexandra, Fülöp Csaba, Gergely Tamara, Hágó Attila Nándor, Marian Stoica, Simay Zsolt, Ştefănuţi Adrian şi Veres Barbara.

Noul Fotoclub a fost fondat în data de 15 octombrie 2012 la iniţiativa unui grup de artişti fotografi şi a Direcţiei pentru Cultură şi Sport a oraşului Carei.

Relaţiile dintre artiştii fotgrafi orădeni şi cei din Carei a început în jurul anilor 1977, când în Carei a fost  un Simpozion Naţional de Fotografie intutulat „Interclub Carei”, organizat de Fotoclubul „9 Mai” sub îndrumarea preşedintelui acestuia, regretatului artist fotograf Vasile Vénig, la care a participat şi o delegaţie a Clubului Fotografic „Nufărul”.

De-a lungul anilor în cele două oraşe au fost organizate mai multe expoziţii de artă fotografică. După destrămarea Fotoclubului „9 Mai” din Carei, ex-preşedintele acestuia Vasile Vénig a devenit membru activ al cunoscutului fotoclub orădean, până la trecerea în eternitate.

Expoziţia de la Oradea va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi va fi condimentată cu mai multe momente muzicale susţinute de artistul Thurzó Sándor József.

Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 decembrie 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult