Categorized | Cultură

Fotografii din Carei îşi expun lucrările la Oradea

Artiştii fotografi din Carei vor expune la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea 80 de fotografii alb-negru şi color. Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la ora 12:00, lucrările urmând a fi prezentate de artistul fotograf Bikfalvi Zsolt, preşedintele Fotoclubului „Vasile Vénig Lászó”.

Printre artiştii din Carei care vor expune fotografii în Oradea se numără: Andreea Moisei, Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Cristina Lincar, Csomai Dávid, Dragos Georgescu, Ecaterina Marcas, Farkas Alexandra, Fülöp Csaba, Gergely Tamara, Hágó Attila Nándor, Marian Stoica, Simay Zsolt, Ştefănuţi Adrian şi Veres Barbara.

Noul Fotoclub a fost fondat în data de 15 octombrie 2012 la iniţiativa unui grup de artişti fotografi şi a Direcţiei pentru Cultură şi Sport a oraşului Carei.

Relaţiile dintre artiştii fotgrafi orădeni şi cei din Carei a început în jurul anilor 1977, când în Carei a fost  un Simpozion Naţional de Fotografie intutulat „Interclub Carei”, organizat de Fotoclubul „9 Mai” sub îndrumarea preşedintelui acestuia, regretatului artist fotograf Vasile Vénig, la care a participat şi o delegaţie a Clubului Fotografic „Nufărul”.

De-a lungul anilor în cele două oraşe au fost organizate mai multe expoziţii de artă fotografică. După destrămarea Fotoclubului „9 Mai” din Carei, ex-preşedintele acestuia Vasile Vénig a devenit membru activ al cunoscutului fotoclub orădean, până la trecerea în eternitate.

Expoziţia de la Oradea va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi va fi condimentată cu mai multe momente muzicale susţinute de artistul Thurzó Sándor József.

Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 decembrie 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult