Categorized | Social

Se pregătesc să pedaleze şi să alerge pentru copiii bolnavi de cancer!

Peste doar o lună se va da startul campaniei „24 de ore pentru un zâmbet”, eveniment în care toţi cei care vor să ajute copiii cu cancer se pot înscrie. La cea de-a doua ediţie, organizatorii şi-au propus să îşi doboare recordurile atât în ceea ce priveşte numărul de kilometrii adunaţi cât şi a fondurilor destinate Spitalului Municipal.

Eveniment îmbină sportul cu caritatea şi este organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

„Prin suferinţa noastră încercăm să dăruim ceva ca sportivi de anduranţă. Este un eveniment caritabil dar unul la care noi încercăm să doborâm şi nişte recorduri individuale.

Anul acesta vrem să ajungem la 200 de km pe banda de alergare şi 700 de km pe spinning în 24 de ore. În următoarea perioadă vom comunica listele unde firmele, sportivii şi amatorii se pot înscrie pentru a alerga şi pedala”

a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri, 22 noiembrie 2013, la Lotus Center, Szokolszky Istvan. La primul etaj al Lotus Center, vor fi amplasate două benzi de alergare şi două aparate de spinning, două dintre ele urmând a fi folosite de Szokolszky Istvan şi Berecki Tibor iar celelalte de cei care vor dori să facă donaţii.

„Prima ediţie a fost o reuşită pentru că am strâns 16.000 de lei iar la aceasta ne-am propus să adunăm bani pentru 3-4 infuzomate pentru copiii bolnavi de cancer.

Ne-am fixat aceste ţinte pentru că anul trecut nu a fost atât de greu efortul depus cât a fost de cutremurător ce am văzut când am vizitat copiii din spital”

a mai spus Szokolszky.

Şase infuzomate la 50 de copilaşi

 

Alături de Szokolszky Istvan la conferinţă a participat şi şeful cinicii de Pediatrie de la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, care a explicat de ce sunt atât de importante infuzomatele.

„Sunt aparate care dozează medicamentele şi permit adresarea unor doze foarte mici într-un timp îndelungat. Pentru bolnavii de cancer de toate vârstele aceste aparate sunt vitale iar la copii, cu atât mai mult.

În acest moment avem şase astfel de aparate dar este greu de lucrat cu ele, mai ales că unele se mai şi blochează”

a explicat Ladislau Ritli care a fost completat de Szokolszky Istvan:

„Anual sunt trataţi la Municipal 50-60 de copii cu cancer iar mortalitatea este de 30%. În acest context, cu şase astfel de aparate la 50-60 de copii, vă daţi seama cât este de dificil?”.

Evenmentul va avea loc în perioada 20-21 decembrie la Lotus Center Food Court, de la ora 16.30 şi este organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor împreună cu Lotus Center Oradea şi Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult