Categorized | Social

Se pregătesc să pedaleze şi să alerge pentru copiii bolnavi de cancer!

Peste doar o lună se va da startul campaniei „24 de ore pentru un zâmbet”, eveniment în care toţi cei care vor să ajute copiii cu cancer se pot înscrie. La cea de-a doua ediţie, organizatorii şi-au propus să îşi doboare recordurile atât în ceea ce priveşte numărul de kilometrii adunaţi cât şi a fondurilor destinate Spitalului Municipal.

Eveniment îmbină sportul cu caritatea şi este organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

„Prin suferinţa noastră încercăm să dăruim ceva ca sportivi de anduranţă. Este un eveniment caritabil dar unul la care noi încercăm să doborâm şi nişte recorduri individuale.

Anul acesta vrem să ajungem la 200 de km pe banda de alergare şi 700 de km pe spinning în 24 de ore. În următoarea perioadă vom comunica listele unde firmele, sportivii şi amatorii se pot înscrie pentru a alerga şi pedala”

a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri, 22 noiembrie 2013, la Lotus Center, Szokolszky Istvan. La primul etaj al Lotus Center, vor fi amplasate două benzi de alergare şi două aparate de spinning, două dintre ele urmând a fi folosite de Szokolszky Istvan şi Berecki Tibor iar celelalte de cei care vor dori să facă donaţii.

„Prima ediţie a fost o reuşită pentru că am strâns 16.000 de lei iar la aceasta ne-am propus să adunăm bani pentru 3-4 infuzomate pentru copiii bolnavi de cancer.

Ne-am fixat aceste ţinte pentru că anul trecut nu a fost atât de greu efortul depus cât a fost de cutremurător ce am văzut când am vizitat copiii din spital”

a mai spus Szokolszky.

Şase infuzomate la 50 de copilaşi

 

Alături de Szokolszky Istvan la conferinţă a participat şi şeful cinicii de Pediatrie de la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, care a explicat de ce sunt atât de importante infuzomatele.

„Sunt aparate care dozează medicamentele şi permit adresarea unor doze foarte mici într-un timp îndelungat. Pentru bolnavii de cancer de toate vârstele aceste aparate sunt vitale iar la copii, cu atât mai mult.

În acest moment avem şase astfel de aparate dar este greu de lucrat cu ele, mai ales că unele se mai şi blochează”

a explicat Ladislau Ritli care a fost completat de Szokolszky Istvan:

„Anual sunt trataţi la Municipal 50-60 de copii cu cancer iar mortalitatea este de 30%. În acest context, cu şase astfel de aparate la 50-60 de copii, vă daţi seama cât este de dificil?”.

Evenmentul va avea loc în perioada 20-21 decembrie la Lotus Center Food Court, de la ora 16.30 şi este organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor împreună cu Lotus Center Oradea şi Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult