Categorized | Social

Primul brad de Crăciun a fost deja montat în Oradea!

Primăria Oradea a montat luni, 25 noiembrie, în spatele statuii lui Mihai Eminescu, zona de intersecție dintre Piața Unirii şi strada Independenței primul brad de Crăciun. Acesta are o înălțime de 12 metri și peste 50 de ani.

Dacă, până anul trecut bradul era amplasat în fața Primăriei, acum acesta a fost amplasat în spatele statuii Mihai Eminescu (zona de intersecție Piața Unirii cu str. Independenței), tocmai pentru a putea fi înconjurat și admirat de cât mai mulți orădeni.

Acest brad împreună cu cel care va fi amplasat marţi, 26 noiembrie, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor au fost donați municipalității de doi orădeni, deoarece fiind atât de înalți și masivi au ajuns să le afecteze fundația locuințelor și trotuarele din jur.

În continuare, urmează ca brazii să fie împodobiți cu ghirlande luminoase specifice sărbătorilor de iarnă.

Alți 4 brazi vor fi amplasați săptămâna aceasta de Primărie în Parcul Liniștii, Parcul Seleuș, strada Matei Corvin (în spatele troiței) și în sala mare a Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult