Categorized | Social

Creşa din Piaţa 1 Decembrie s-a modernizat!

Veste bună pentru copilaşii din Oradea. În cursul zilei de marţi, 10 decembrie 2013, a avut loc prezentarea Centrului de îngrijire pentru copii din Piața 1 Decembrie nr. 9, care a fost reabilitat şi modernizat. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 3 milioane de lei.

La inaugurarea noului Centru a participat viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea – Dumitru Sim, Arina Moș – directorul ASCO, precum și membrii echipei de proiect.

Detaliile proiectului „Reabilitare și modernizare centru de îngrijire copii din Piața 1 Decembrie nr. 9 Oradea” au fost prezentate de viceprimarul Mureșan. Acesta s-a arătat convins că

„cele 80 de locuri pe care le-am câștigat în urma acestui proiect vor reduce semnificativ numărul cererilor în creșele și grădinițele orădene.

Putem menționa chiar și faptul că azi nu există nicio solicitare pentru loc de creșă în Oradea care să nu poată fi îndeplinită”.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat reabilitarea, extinderea și modernizarea unei suprafețe de peste 900 de mp construiți, prin modificări privind recompartimentarea și destinația spațiilor interioare, reabilitarea termică a clădirii, înlocuirea instalațiilor de apă, electricitate și încălzire şi extinderea clădirii prin mansardarea acesteia.

Totodată a avut loc și îmbunătățirea calității infrastructurii pentru servicii sociale prin dotarea și echiparea creșei cu echipamente moderne.

Valoarea totală a proiectului este de 3.080.397,47 lei, iar perioada de implementare a fost de 22 luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult