Categorized | Cultură

32 de imagini inedite, premiate la Salonul Internaţional „Premfoto” de la Oradea

Jurizarea lucrărilor pentru ediţia a XI-a a Salonului Internaţional „Premfoto” 2013, s-a încheiat săptămâna trecută, cele mai importante premii fiind câştigate de Ede Tordai din Târgu Mureş, Bogdan Cristel din Bucureşti, Ovi D. Pop din Oradea, Grigore Roibu din Deva, Adela Lia Rusu din Oradea şi Alexandra Fira din Craiova. Vernisajul expoziţiei şi înmânarea premiilor va avea loc vineri, 20 decembrie, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea.

Pentru această ediţie organizatorii au primit 628 de imagini din Bangladesh, China, Germania, Irlanda, Serbia, Spania, R.Moldova, România şi Ungaria.

Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi de pe cele trei continente: Marcello Materassi (Italia) preşedintele juriului, Georg S. Holzamnn (Germania), Cătălin Anastase (Australia), Paul Bock (S.U.A) şi Constantin Dancoglu (Romania), a selecţionat pentru Salon 98 de lucrări alb-negru şi color pentru patru secţiuni.

Din lucrările acceptate au fost premiate un număr de 32 de imagini. Cele două trofee de cristal au fost acordate la secţiunea experiement artistului fotograf Ede Tordai din Târgu Mureş.

La secţiunea „fotografia stradală” cele două trofee „Premfoto” au fost acordate ariştilor fotografi Bogdan Cristel din Bucureşti şi lui Ovi D. Pop din Oradea, iar la secţiunea „portret” cele două trofee au revenit artiştilor fotografi Grigore Roibu din Deva, respectiv Adela Lia Rusu din Oradea.

Cele două trofee de cristal la secţiunea „Eseu” au fost acordate artiştilor fotograf Alexandra Fira din Craiova şi lui Adela Lia Rusu din Oradea. Cele 24 de plachete „Premfoto” au fost acordate artiştilor fotografi din Bangladesh, Spania,  România şi Ungaria.

Vernisajul expoziţiei şi înmânarea festivă premiilor a Salonului international „Premfoto” 2013, va avea loc vineri, 20 decembrie 2013, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care sunt invitaţi toţi iubitorii de fotografie.

În cadrul vernisajului va fi lansat şi catalogul CD al Salonului Internaţional realizat în cadrul Proiectului Cultural finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

Ultima  expoziţie organizată în  acest an va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 12 ianuarie 2014, în zilele de lucru între orele 08:00 şi 19:00, intrarea fiind gratuită.

Mai merită menţionat că în 2013 în Galeria „Euro Foto Art” au fost vernisate un număr record de 21 de expoziţii de artă fotografică din Bangldesh, Federaţia Rusă, Serbia, România şi Ungaria.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult