Categorized | Cultură

32 de imagini inedite, premiate la Salonul Internaţional „Premfoto” de la Oradea

Jurizarea lucrărilor pentru ediţia a XI-a a Salonului Internaţional „Premfoto” 2013, s-a încheiat săptămâna trecută, cele mai importante premii fiind câştigate de Ede Tordai din Târgu Mureş, Bogdan Cristel din Bucureşti, Ovi D. Pop din Oradea, Grigore Roibu din Deva, Adela Lia Rusu din Oradea şi Alexandra Fira din Craiova. Vernisajul expoziţiei şi înmânarea premiilor va avea loc vineri, 20 decembrie, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea.

Pentru această ediţie organizatorii au primit 628 de imagini din Bangladesh, China, Germania, Irlanda, Serbia, Spania, R.Moldova, România şi Ungaria.

Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi de pe cele trei continente: Marcello Materassi (Italia) preşedintele juriului, Georg S. Holzamnn (Germania), Cătălin Anastase (Australia), Paul Bock (S.U.A) şi Constantin Dancoglu (Romania), a selecţionat pentru Salon 98 de lucrări alb-negru şi color pentru patru secţiuni.

Din lucrările acceptate au fost premiate un număr de 32 de imagini. Cele două trofee de cristal au fost acordate la secţiunea experiement artistului fotograf Ede Tordai din Târgu Mureş.

La secţiunea „fotografia stradală” cele două trofee „Premfoto” au fost acordate ariştilor fotografi Bogdan Cristel din Bucureşti şi lui Ovi D. Pop din Oradea, iar la secţiunea „portret” cele două trofee au revenit artiştilor fotografi Grigore Roibu din Deva, respectiv Adela Lia Rusu din Oradea.

Cele două trofee de cristal la secţiunea „Eseu” au fost acordate artiştilor fotograf Alexandra Fira din Craiova şi lui Adela Lia Rusu din Oradea. Cele 24 de plachete „Premfoto” au fost acordate artiştilor fotografi din Bangladesh, Spania,  România şi Ungaria.

Vernisajul expoziţiei şi înmânarea festivă premiilor a Salonului international „Premfoto” 2013, va avea loc vineri, 20 decembrie 2013, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), la care sunt invitaţi toţi iubitorii de fotografie.

În cadrul vernisajului va fi lansat şi catalogul CD al Salonului Internaţional realizat în cadrul Proiectului Cultural finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

Ultima  expoziţie organizată în  acest an va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 12 ianuarie 2014, în zilele de lucru între orele 08:00 şi 19:00, intrarea fiind gratuită.

Mai merită menţionat că în 2013 în Galeria „Euro Foto Art” au fost vernisate un număr record de 21 de expoziţii de artă fotografică din Bangldesh, Federaţia Rusă, Serbia, România şi Ungaria.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult